Purvollen i sol

Som bilde nr. 22434 viser, lå Damtjern i tåka, mens Purvollen var akkurat over grensen og lå badet i sol. En antydning til tåke er synlig i venstre bildekant. På den lille vannputten holder nattisen fortsatt stand i solen. På skyggefulle åpne områder holdt rimet seg hele dagen, og på myr i skygge hadde det så vidt krava på. Husene på Purvollen har forfalt betraktelig siden vi sist var der i november 2011.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2014

Damtjern og Ringerike i tåke

Av Odd Tore Saugerud

Tåka lå tjukk fra Sollihøgda til Damtjern denne oktoberdagen. Kjølig og rått, men ganske fint å se på her ved Damtjern, hvor blå himmel kunne anes. Det ga håp om en fin turdag i høyden.

14 Okt 2014

Dit solen kommer først om våren

Av Kjersti von Krogh

Solkollen (329 moh.) kalles den vakre toppen innerst i Lommedalen mellom Holmevassbekken og Lomma. Når solen viser seg på Solkollen om våren, når den ikke ned til de innerste delene av dalen, derav navnet. I dag var det ikke mye sol, men til gjengjeld lyste liene av trær som ennu ikke har kastet løvet denne såkalte første vinterdag.

13 Okt 2014

Høstens dekor i veikanten

Av Kjersti von Krogh

Det var hustrig og tåkete i Nesseterveien nordvest i Skarpsnoåsen i formiddag, og hvitt rim i veikantene minnet om at det i morgen er første vinterdag. Desto finere er det å iaktta høstlig dekor i form av en råtten stubbe med grønn mose og hvit sopp, omringet av gult løv.