Rottungsdemningen: lang og lav

Som svært mange av vannene i Marka er Rottungen demt opp i forbindelse med tømmerfløting. Demningen ble bygget i 1881 og er om lag 90 meter lang, men for det meste under 1 meter høy, målt på luftsiden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Nov 2014

Rød flytetorv ved Fiskelaustjern

Av Odd Tore Saugerud

Det plasket friskt ned ved Fiskelaustjern denne dagen, men stemningen var såpass bra at det var verdt et forsøk på å fange den med kameraet. Dette bildet er tatt fra nordvestbredden av tjernet, fra gyngende og etter hvert synkende flytetorv mot falne graner.

10 Nov 2014

Det er vått i skogen!

Av Odd Tore Saugerud

Nei, dette er ikke Fiskelaustjern, men svært nær, og Atie kan se tjernet fra der hun står. Dagens tur hadde til hensikt å sjekke ut om strekningen fra Burud p-plass til Fiskelaustjern var brukbart gangbar for DNTs seniorturer på tirsdag og onsdag. Med diverse små omveier fant vi at det ville være forsvarlig, og at dette var den største vannansamlingen de ville måtte passere underveis. Denne vil ikke bli et problem, men derimot gjørmehullene i myrstrekningene og der hvor stien/løypa går over grasbunn. Nå er det så vått at grunnen er helt oppbløtt, og særlig sykler kjører langt nedi og ødelegger bæreevnen fullstendig.

10 Nov 2014

Et nyvasket Skriverberg

Av Odd Tore Saugerud

Etter at Dagmar hadde herjet, var Skriverberget fullstendig dekket av granbar. Dette har blitt ryddet vekk, og denne dagen fikk berget enda en ekstra dusj. Atie leter etter den eldste innskriften, men i regnvær er kontrastene små, og hun fant den ikke. I bakgrunnen anes bjørka til venstre på bilde nr. 22590.