Midt i Oslo kommune

Slik er omrisset av Oslo kommune, og her - ved Nedre Blanksjø - er kommunens sentrum. Kunstverket som markerer Oslos geografiske midtpunkt er laget av billedkunstner Jon Gundersens og har navnet «Ta på Oslos balansepunkt». Skulpturen er utført i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt. Den veier mellom 3,5 og 4 tonn, er litt over to meter på det lengste - og 80 centimeter høy. 25. oktober 2014 ble skulpturen avduket under en markering der bl.a. kunstneren selv, dronning Sonja og ordfører Fabian Stang var til stede. Det du kanskje til vanlig ser på som Oslo sentrum er også markert - representert ved Oslo rådhus.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Feb 2015

Fire svensker og en danske

Av Torkel Kristoffersen

Dette er ikke resultatlisten fra ski-VM, men en hyggelig gjeng som hadde tatt en kaffepause efter de verste stigningene mellom Skjærsjødammen til Fortjernet. De hadde tid til å veksle noen ord med en enslig nordmann som kom forbi.

21 Feb 2015

Familier ved Linderudkollen

Av Tom Ingebrigtsen

Området rundt Linderudkollen er populært blant familier med små barn. I dag var det nyfreste løyper i det meste av Lillomarka, uten det hadde det vært knallhardt, og umulig å gå på ski.

21 Feb 2015

Mot kveld i Oslo sentrum

Av Eivind Molde

Sola har gått ned, men fortsatt ser vi gjenskinn fra vesthimmelen i kunstverket som markerer Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø. Billedkunstner Jon Gundersens skulptur «Ta på Oslos balansepunkt» er utført i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt. Skulpturen veier mellom 3,5 og 4 tonn. Den er litt over to meter på det lengste og 80 centimeter høy. 25. oktober 2014 ble skulpturen avduket under en markering der bl.a. kunstneren selv, dronning Sonja og ordfører Fabian Stang var til stede.