Påske ved Breisjøen

Midt i årets påskeuke og første dagen i april, og fortsatt er det vinteren som har grepet. Breisjøen ligger på 248 moh. og nord for Alnsjøen, er regulert med syv meter. Det er hele fire dammer tilknyttet Breisjøen, hvorav tre atthaldsdammer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Mar 2015

Tårnet og dammen

Av Kjersti von Krogh

På årets siste marsdag holder vinteren fortsatt et lett grep om naturen ved Steinbruvann (256 moh.), som ennu ligger islagt. Silhuset på dammen sto ferdig i 1936, og tårnet på Røverkollen Telesenter var ferdigbygget i 1979 og fungerer som reserve for og supplement til anlegget i Tryvannsåsen.

31 Mar 2015

Verneverdig og truet

Av Kjersti von Krogh

Ravnkollen (298 moh.) ligger sørvest for Røverkollen nær inntil Grorud Senter, med fantastisk utsikt over byen og langt ut i fjorden. Til tross for at kollen ligger innenfor markagrensen, er det kommet forslag om bolig- og veibygging i dette vakre området, og fra 2012 har det vært sterk motstand for planene fra befolkningen i nærområdene.

29 Mar 2015

Rolig påske på Myggheim

Av Erik Unneberg

Det hersket en rolig stemning på Myggheim i dag. Ikke mange var innom, selv om Kara-gruppen i Asker Skiklubb holdt stedet åpent med servering av vått og tørt til varme skiløpere.