Høstlig i Deledalen ved Vindernhøgda

Deledalen er en av dalene i det nokså stiløse området mellom Vindernhøgda og Kobberhaugene. Her satte noen ospetrær farge på det ellers nokså matte landskapet, men blader falt hele tiden av selv om det bare var en svak trekk i luften. I bakgrunnen Kikut/Porthøgda-massivet og vannene foran dette.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Okt 2015

Fortsatt blomstring i oktober ved Blankvannsbråtan

Av Odd Tore Saugerud |

Langs kanten av vollene ved Blankvannbråtan var det fortsatt blomstring i oktober. Mesteparten var varianter av denne tistellignende planten, men også prestekraver og diverse gule blomster sto i full blomst. Dette skyldes vel den forholdsvis varme og våte høsten så langt, som også har sørget for noe matt høstløv.

10 Okt 2015

Svartorseter: litt høstfarger og en lang skigard

Av Odd Tore Saugerud

Den delen av skigarden som vises på bildet er lang, men den er bare litt av totalen. Ikke gammel ennå, og blir ventelig finere med grønt mosedekke. Litt høstfarger, men de er nokså matte i forhold til enkelte av knallhøstene vi har hatt.

10 Okt 2015

Svartorseter: to ovner

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser to ovner. Den ene er opplagt en vedkomfyr, i dette tilfellet en Ulefos Jernverk No. 612. Den andre er den oppbygde steinkonstruksjonen til venstre i bildet. En gammel kalkovn, med luftilførselen under den store, sprukne steinen over og til venstre for stubben midt i bildet. Kjentmannspost 2006-08, flatehugst i området har gjort kalkovnen mye bedre synlig siden da.