Rast ved sydenden av Langvannet

I sydenden av Langvannet er det en fin rasteplass på en liten odde rett vest for skiløypa. Selv om vannet på kartet ser både langt og ganske rett ut, så bøyer det såpass mye at det ikke er mulig å se helt til nordenden herfra. Jeg gikk ofte løypa fra Mosjøen via Langvann til Sinnerdalen på 1970-tallet. Fin løype, men utforkjøringene mot Sinnerdalen mellom trestammene var ikke greie annet enn når det var blåføre og helst bra med nysnø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Okt 2015

Klima for furuskog

Av Odd Tore Saugerud

Det er ikke bare trig.tårnet som er merket av at klimaet på topplatået av Langvassbrenna er tøft. Furuene klarer seg bra, men blir ikke høye, mens granene blir pistrete og henger med toppen. Men i søkkene finner grana ly, og så lager den også ly for seg selv slik at den erobre nye områder der jordsmonnet ikke er for skrint.

26 Okt 2015

Trig.tårnet har lagt seg

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 15736 fra januar 2012 heter «Holder ut», og viser at trig.tårnet på Langvassbrenna har sterk slagside, men holder seg oppreist. Ett år senere holder det seg fortsatt oppreist, bilde nr. 18378. Men nå i 2015 orket det ikke mer, to fotfester hadde brukket, og det siste bøyde seg. Men selve det trigonometriske punktet, bolten, står fortsatt som den skal, litt til venstre for midten av bildet. Ringkollen i bakgrunnen. Kjentmannspost 1992-94.

25 Okt 2015

Jordene ved Sem

Av Eyvind Wang

Jordene ved Sem badet seg i morgensol i dag morges, og det fortsatte med en veldig fin søndag. I bakgrunnen skimtes Jansløkka skole.