Tømmerholtjern i aftensol

Ved Tømmerholtjern roet terrenget seg igjen, og i sydenden er det en riktig fin rasteplass hvor det fortsatt var solskinn. Selv om vinden hadde tiltatt utover dagen, var T-skjorte og shorts fortsatt det riktige antrekket i aftensolen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2016

Typisk østmarksterreng syd for Tømmerholtjern

Av Odd Tore Saugerud

Østmarka er kjent for sitt utall av åsrygger i retning nord til syd, med bratte sider og dype daler mellom, gjerne med kratt eller blautmyr i bunnen. I dette området syd for Tømmerholtjern krysser også myrene hverandre, og gjør det å ta seg frem en våt sommer til en meget tidkrevende aktivitet. Stedvis er det stier som gjør forsøk på å følge skiløypa fra Abbortjern, men skiløypene i dette området egner seg best til vinterbruk. På Skiforeningens løypekart er løypa tegnet inn med en meget omtrentlig trasé, kanskje et uttrykk for kunsterisk frihet?

02 Sep 2016

Abbortjern nord for Tretjernskoia: den siste Ola Dilt-fjernposten

Av Odd Tore Saugerud

Abbortjern eller Abbortjern (med A eller Å) finnes det et utall av i Marka, og dette nord for Tretjernskoia, se bilde nr. 25942, er et av de som har fått liten oppmerksomhet hittil i Markadatabasen. Men tjernet er ganske vakkert, og har en karakteristisk steinformasjon med rasteplass på vestsiden. Vinterstid er det rødmerket, men upreparert løype til Tømmerholtjern over tjernet, sommerstid sti i samme retning langs østsiden. I år var det også fjernpost i Oppsals turorientering Ola Dilt der.

02 Sep 2016

Tretjernskoia

Av Odd Tore Saugerud

Tretjernskoia ligger langs veien/skiløypa mellom Krokhol og Skjebreia litt nordvest for Tretjerna. Symbolene på vinduslemmene tyder på at dette er ei hytte for både gutte- og pikespeidere, men den kalles også 4H-hytta. Uansett er det noe uvanlig å ha en så fin kjøkkenhage bestående av rød fluesopp.