Helleristninger i septembersol

Helleristningene ved Dalbo gård er tilgjengelige via en sti på nordsiden av gården. Den er blåmerket og godt skiltet, så det er lett å finne frem. Men det var ikke så lett å fotografere dem. Den skarp septembersolen ga ikke det beste utgangspunktet i så måte, men gjorde i alle fall turopplevelsen svært god.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2016

Sensommer ved Dælibekken

Av Erik Unneberg

Det var en fantastisk opplevelse å vandre i kulturlandskapet ved Dælivann i dag. Sol og sommertemperatur, selv om vi har startet på september. I og langs Dælibekken vokser det dunkjevler, som er et par meter lange (midt i bildet), mens kornet vaier modent og bølgende i den milde vinden. I bakgrunnen til venstre har vi litt av Kolsås-massivet, mens vi ser litt av Dæli gård helt til høyre. Skarpe blikk vil også finne Stein gård gård, litt til høyre for bildets sentrum. Bilde nr. 25948 viser hvordan det ser ut her om vinteren.

02 Sep 2016

Tømmerholtjern i aftensol

Av Odd Tore Saugerud

Ved Tømmerholtjern roet terrenget seg igjen, og i sydenden er det en riktig fin rasteplass hvor det fortsatt var solskinn. Selv om vinden hadde tiltatt utover dagen, var T-skjorte og shorts fortsatt det riktige antrekket i aftensolen.

02 Sep 2016

Typisk østmarksterreng syd for Tømmerholtjern

Av Odd Tore Saugerud

Østmarka er kjent for sitt utall av åsrygger i retning nord til syd, med bratte sider og dype daler mellom, gjerne med kratt eller blautmyr i bunnen. I dette området syd for Tømmerholtjern krysser også myrene hverandre, og gjør det å ta seg frem en våt sommer til en meget tidkrevende aktivitet. Stedvis er det stier som gjør forsøk på å følge skiløypa fra Abbortjern, men skiløypene i dette området egner seg best til vinterbruk. På Skiforeningens løypekart er løypa tegnet inn med en meget omtrentlig trasé, kanskje et uttrykk for kunsterisk frihet?