Utsikt mot Damtjern fra sydenden

Ved demningen i sydenden av Damtjern er det både kratt og flytetorver, og ikke enkelt å ta seg frem når det ikke er is og tele. Men slik er utsikten derfra, med bekkeløp mellom torvene. En gammel ti-tønners badebrygge har også funnet veien dit, kanskje til den evige hvile.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Jan 2017

Demningen i Damtjern

Av Odd Tore Saugerud

Vannsiden av demningen i Damtjern er ikke lett tilgjengelig, og er i tillegg dekket av kratt og bladverk om sommeren. Men nå var det tele og så lite snø at både demningen og bekken til den var godt synlig, så det var mulig å komme på skuddhold.

10 Jan 2017

Fotspor på vannet, men overvann

Av Odd Tore Saugerud

Der det søndre alternativet til scooterløya over Høgåsen til Finneflakseter krysser Damtjern, var ingen skispor, men våte fotspor etter lek. Også andre områder var mørke av overvann. Fotografen foretrakk å følge Svenskeveien til sydenden av vannet.

10 Jan 2017

Hvitt over, vått under

Av Odd Tore Saugerud

Etter hvert gikk sludd over til snø på Sollihøgda, og terrenget ble mer vinterlig. Men fotsporene på bildet viser at mange steder var det vått under de ca. 3 cm med fuktig nysnø. Bildet viser Svenskeveien der det nordre alternativet til scooterløya over Høgåsen til Finneflakseter er opparbeidet. Linjeløypa går rimeligvis under ledningene litt lenger i bakgrunnen. Litt av en kontrast til bilde nr. 17828 fra 30. oktober 2012.