I tåka I: Øvre Blanksjø

Øvre Blanksjø er et populært motiv, spesielt med den falne tørrfurua. Her har fotografen allerede forsøkt seg på å fange mange forskjellige stemninger, men ikke tåke. Nå for tiden er jo tåke ikke akkurat mangelvare, så da ble det et nytt besøk. Her hadde heldigvis rimet på trærne holdt seg, selv om mildværet hadde fjernet det i andre områder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Jan 2017

Vanskelig løypevalg?

Av Jørgen Fog

Går du sørover fra Løvlia retning Skansebakken, har du det første løypevalget i dette krysset mellom løypa mot Nibbitjern og løypa mot Dammyra mm. Dammyrløypa er spennende og har lite folk. Akkurat nå ser kanskje valget enkelt ut: issvuller eller lite preparert løype. Allikevel er nok "issvulløypa" den beste akkurat nå. Er man litt forsiktig, kommer man greit til Nordre Heggelivann og kjapt videre til den velpreparerte Gråseterveien.

20 Jan 2017

Skumle issvuller

Av Jørgen Fog

Litt ovenfor Nibbitjern, i løype nr. 1212 mot Løvlia, er det et parti med skumle issvuller. Oppover går det greit, og det gjør det nedover også, gitt at man er forsiktig.

24 Jan 2017

Vinterføre 2017

Av Per Sørhaug |

Det var isete og glatt på stien opp langs de gamle "tuberkulosehyttene" langs skrenten av Brannfjell. De første hyttene ble bygget av Norske kvinners sanitetsforening i 1919. Senere ble det bygget flere hytter i 1925 med gaver fra oslofolk i USA. Nå eies hyttene av Oslo kommune. De ser litt shabby ut, men vi håper de blir tatt vare på.