Løkkafossen: så høyt sto vannet under flommen

I grasbakken nedenfor fossen var det tydelige spor etter hvor høyt vannet sto, eller rettere sagt, rant, under flommen. Grasstråene er bøyd og ensrettet i strømningsretningen nesten til midten av nedre kant i bildet. Det er tydelig at det har rent ned til de gamle turbinene. Det må da ha vært minst én meter raskt strømmende vann på det stedet der bilde nr. 27572 ble tatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2017

Løkkafossen i avtagende flom

Av Odd Tore Saugerud

Budstikka meldte om opptil to meter høyere vannstand enn nornalt enkelte steder i Lomma i går, så det var god grunn til å sjekke hvordan demningen ved Løkkafossen hadde tålt dette. NVE har jo erklært at demningen er usikker og skal rives. Fortsatt frisk vannføring, men ingen nye synlige skader eller tegn på lekkasje gjennom restene av demningen. Men her var det viktig å være rask med kameraet, for det kom til stadighet skurer med horisontal fossesprut.

13 Sep 2017

Kneikfossen i avtagende flom

Av Odd Tore Saugerud

Kneikfossen i Burudelva var drivkraften til Fossli Skaftefabrikk, som holdt til i den rødmalte bygningen på høyre side i bildet. Nå er den i fritt forfall, mens fossen viser seg fra sin beste side etter flommen. Hadde det vært større vannføring hadde det ikke blitt noe bilde her, for det blåste friskt med vanntåke fra fossen fortsatt, og dråper på objektivet gir rare og ubrukelige bilder.

13 Sep 2017

Burudvann: slutt på badesesongen for i år

Av Odd Tore Saugerud

Badebrygga på Burudvann er for helårsbruk, se bilde nr. 15634, men i dag var det helt stille der. Ikke bare der, det var ingen å se ved vannet eller på veien dit heller. Lensa foran overløpet er ikke akkurat en visuell nytelse, men den holder vel badende unna. Et par små tømmerstokker hadde likevel klart å komme forbi, se bilde nr. 27569.