Vindfall ved Sinnerdammen

Uværet i helgen var en kombinasjon av mye nedbør og sterk vind. Over veien inn til Mosjøen hadde det vært flere vindfall som nå hadde blitt kuttet opp og fjernet. Vindfall og brekk var det også flere steder i skogen. Her ved DNTs hytte «Sinnerdammen» hadde blant annet disse to velvoksne granene gått over ende, og sperret på en ganske effektiv måte adgangen til broen over elva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2017

Den store myra mellom Sinnerdemningene

Av Odd Tore Saugerud

Elva ved utløpet av Store Sinnera og videre nedover gjennom den store myra mot Sinnerdemningen har vært et populært motiv for vakre vinterbilder. Her er den fotografert en fortsatt overskyet høstdag, med den nyeste Sinnerdemningen i bakgrunnen. Mye av myra var oversvømt, så den var hverken enkel å passere eller bevege seg på for å finne passende steder til å ta bilder.

03 Okt 2017

Rester etter den eldgamle Sinnerdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Det har vært to Sinnerdemninger, en svært gammel tredemning nær utløpet av Store Sinnera, og den fra 1820 som fortsatt står ved DNTs hytte «Sinnerdammen» og som nå brukes som bro. Dette bildet viser restene av den eldgamle tredemningen. Vannføringen etter helgens uvær var fortsatt stor, og det preger naturligvis bildet.

03 Okt 2017

Suppe i solnedgang

Av Nina Didriksen

Det var "stinn brakke" da Brunkollen serverte suppe til glade kveldsvandrere tirsdag. Tilbudet er tydeligvis populært og en tradisjon for mange. Selv om vi skriver oktober og gikk etter jobb, rakk vi opp og ned uten å bruke lykt - men snart må den nok opp på hodet.