Sinnerdemningen sett fra vannsiden

Fra vannsiden er sikten til demningen bedre. Tømmerkisten har råtnet vekk øverst, så der er det bare en løs steinrøys. Den nederste delen holder fortsatt stand, men også her er forråtnelsen i kommet langt. Stolpene som broen står på kan nok stive opp delen mot fløtningsløpet noe, men kan neppe sies å være estetisk riktige. Bilde nr. 27688 viser demningen etter at den ble satt i stand til fløting i 1916.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2017

Sinnerdemningen sett fra luftsiden

Av Odd Tore Saugerud

Fra luftsiden gjør tett og overhengende vegetasjon det umulig å se restene av den laftede tømmerkistedemningen fra 1820. Skåbrettene er i ferd med å gå i oppløsning, men holder vel en stund til om det ikke kommer en storflom. For å få bedre oversikt må man ut i elva, og det var lite aktuelt med vannføringen den dagen. Bilde nr. 27688 viser demningen etter at den ble satt i stand til fløting i 1916.

03 Okt 2017

Vindfall ved Sinnerdammen

Av Odd Tore Saugerud

Uværet i helgen var en kombinasjon av mye nedbør og sterk vind. Over veien inn til Mosjøen hadde det vært flere vindfall som nå hadde blitt kuttet opp og fjernet. Vindfall og brekk var det også flere steder i skogen. Her ved DNTs hytte «Sinnerdammen» hadde blant annet disse to velvoksne granene gått over ende, og sperret på en ganske effektiv måte adgangen til broen over elva.

03 Okt 2017

Den store myra mellom Sinnerdemningene

Av Odd Tore Saugerud

Elva ved utløpet av Store Sinnera og videre nedover gjennom den store myra mot Sinnerdemningen har vært et populært motiv for vakre vinterbilder. Her er den fotografert en fortsatt overskyet høstdag, med den nyeste Sinnerdemningen i bakgrunnen. Mye av myra var oversvømt, så den var hverken enkel å passere eller bevege seg på for å finne passende steder til å ta bilder.