Et skjult bosted

Etter siste verdenskrig var det ikke lett for enslige (om i det hele tatt mulig) å få et sted å bo. En del karer innrettet seg da ved å bygge enkle hytter i skogen rundt Oslo til bolig. Oslo kommune brant ned disse hyttene i 1964. Hytta til Harald Grande fant de imidlertid ikke, så den ble stående. I dag er dette regnet som et kulturminne og kan vise hvordan det kunne være å komme gjennom etterkrigstiden. Harald bodde her fram til 1983. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Okt 2017

På nye stier

Av Per Sørhaug |

Oppe i den bratte østsiden av Grefsenkollen finner en vegen til hytta til Harald Grande. Stien fram er lagt inn i åssiden under store berghammere. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.

19 Okt 2017

Tynn isskorpe på Kroktjern på Krokskogen

Av Odd Tore Saugerud

I dag var det tendens til at myrene hadde krava på, og veien var klinete etter at et tynt lag med tele hadde smeltet. På Kroktjern lå det en tynn isskorpe i flere av vikene. Dette var også den tiden da ørreten går på bekken. Det ble en heller kjølig sykkeltur ned bakkene til E16!

04 Nov 2007

Gausta bak mange blåner

Av Odd Tore Saugerud

I november er det slutt på sommertid, det er det lett å glemme, og det blir tidlig mørkt. Det ble det allerede før vi nådde Byflaksetra, men utsikten mot Gausta og blånene foran var slik at det måtte bli en fotopause i et av de nye hogstfeltene vest på Tømmeråsen.