Over tåkehavet på Ringkollen

På denne tiden av året ligger tåka ofte over Ringerike, mens det er sol og flott i høyden. I dag frost og fint turvær, og ennå lå snøen fra oktober på de skyggefulle stedene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Nov 2017

Solnedgangen sett fra det nye hogstfeltet

Av Odd Tore Saugerud

Som nevnt under bilde nr. 27851 har det nye hogstfeltet langs den gamle Skardveien gitt mange fine nye utsikter, blant annet fri utsikt til solnedgangen mesteparten av året. Nå ga den gjenskinn i litt av Steinsfjorden og i Tyrifjorden.

03 Nov 2017

I solnedgangen på toppen av Mørkganga

Av Odd Tore Saugerud

Den rødkledde nådde dagens mål, toppen av Mørkgånga i solnedgangen. Her har allerede sollyset gått fra gyllent til å ha et begynnende magentaskjær. Det nye hogstfeltet har gitt fri sikt til Mørkgånga nedenfra.

03 Nov 2017

Ned Mørkganga

Av Odd Tore Saugerud

Å gå Mørkgånga opp er tungt og litt teknisk, å gå den ned er mer teknisk og egentlig mer anstrengende, med glatte berg og en mengde løse steiner. Tauet og vaieren langs sydveggen er til god hjelp da, men utsikten blir det liten tid til å nyte. Her er et inntrykk ca. ¼ av veien fra toppen. Mens jeg gikk ned, var det ganske stor trafikk opp, gitt at det bare var en snau time til solnedgang. Jeg møtte ni personer i fire grupper, noen skulle til Gyrihaugen, andre skulle til toppen av Mørkganga, alle skulle nyte solnedgangen, og alle skulle ned igjen til kvelds.