Fjellveggen der det tyske bombeflyet styrtet

I juli 1942 krasjet et tysk Dornier DO17 fly rett i toppen av denne fjellveggen. Besetningen på tre mann ble drept momentant. Restene av vraket ligger nedenfor den hylla som dette bildet er tatt fra, se bilde nr. 17734. Tåkegrensen her går rett over stuptoppen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Nov 2017

En bekk i Berhard Herres ånd

Av Odd Tore Saugerud

Bernhard Herre var en noe melankolsk markavandrer, oppsøkte Maridalsalpene, og fant sin død der. Meget grønt, ganske tungt skogsinteriør, gjerne tåke er typisk. Her er en liten bekk under et ministup, grove trær, grønn mose. Tåka var der, men hadde begynt å lette.

06 Nov 2017

Utsikten fra Krokstua

Av Odd Tore Saugerud

Krokstua ligger helt ute på kanten av Krokskogstupet, og eieren har funnet det formålstjenlig å bore ned jernstenger og henge opp tau foran det luftigste partiet. Utsikten mot syd og vest er formidabel, på originalbildet er både Gausta og Norefjell godt synlige.

06 Nov 2017

Den gamle skiløypa fra Gyrihaugen til Huken III

Av Odd Tore Saugerud

Den første bratte delen av skiløypa flater litt ut og svinger rett ved denne hytta, kalt Krokstua. Her er utsikten upåklagelig, se bilde nr. 27875, og den kan være en god unnskyldning for en liten pause om bena har blitt stive av all plogingen. Den andre bratte delen av løypa følger nå, minst like bratt og med skarpe svinger.