Bratt sti fra øst til Vittenbergkollen

Vittenbergkollen har bratte sider med stup og skrenter på alle sider, unntatt mot nord. Her har stien på østsiden nesten kommet opp i det flatere toppartiet, og det er greit å kaste et blikk nedover igjen. Stien opp har blitt mye tydeligere siden vi sist var her i 2012. Det kommer nok av at den nå har blitt merket til minnetavlen på bilde nr. 17832, men den siste biten dit er bare en avstikker fra hovedstien, og det går ikke sti fra tavlen og videre opp på Vittenbergkollen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Nov 2017

Fjellveggen der det tyske bombeflyet styrtet

Av Odd Tore Saugerud

I juli 1942 krasjet et tysk Dornier DO17 fly rett i toppen av denne fjellveggen. Besetningen på tre mann ble drept momentant. Restene av vraket ligger nedenfor den hylla som dette bildet er tatt fra, se bilde nr. 17734. Tåkegrensen her går rett over stuptoppen.

08 Nov 2017

En bekk i Berhard Herres ånd

Av Odd Tore Saugerud

Bernhard Herre var en noe melankolsk markavandrer, oppsøkte Maridalsalpene, og fant sin død der. Meget grønt, ganske tungt skogsinteriør, gjerne tåke er typisk. Her er en liten bekk under et ministup, grove trær, grønn mose. Tåka var der, men hadde begynt å lette.

06 Nov 2017

Utsikten fra Krokstua

Av Odd Tore Saugerud

Krokstua ligger helt ute på kanten av Krokskogstupet, og eieren har funnet det formålstjenlig å bore ned jernstenger og henge opp tau foran det luftigste partiet. Utsikten mot syd og vest er formidabel, på originalbildet er både Gausta og Norefjell godt synlige.