Utsikten fra Marikollslottet

Dette er utsikten fra Marikollslottet fanget inn med et forholdsvis ekstremt vidvinkelobjektiv. Det er mange områder, som for eksempel Glommas utløp i Øyeren, som kunne vært interessante for nærmere studier med teleobjektiv, men med denne dagens varme, opptil 21,5 °C, og varmedis, ville blåstikk og lav kontrast gjøre slike motiver blasse og detaljfattige. Prøv heller en solrik og kjølig høstdag!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2018

Ut mot havet

Av Nina Didriksen |

Rett nedenfor Henie Onstad-senteret på Høvik er det kommet en ny kjentmannspost, den lavestliggende i denne perioden. Like ved er det en stor stein der filosofen Arne Næss skal ha sittet og tenkt sine tanker.

31 Aug 2018

Motlysstemning fra Hov i Land

Av Erik Unneberg

Den siste dagen i august bød på flott sensommervær, og fra Hov stasjon kunne vi nyte utsikten mot Hov og Randsfjorden i motlys.

31 Aug 2018

Hov stasjon

Av Erik Unneberg

Hov var stasjon på Valdresbanen fra 1902, men passasjertrafikken ble instilt ved årsskiftet 1988/89. Godstogene fortsatte trafikken ti år til, men etter det har det ikke vært regulær togdrift her. Stasjonsbygningen ble solgt til private i 2016. I dag kan man leie dresin og kjøre den mellom Hov og Dokka (23,7 km). Vinterstid går det skiløype i den gamle jernbanetraseen fra Hov til Eina.