Nye Marikollen alpinbakker

Som nevnt under bilde nr. 29941 pågår det for tiden store anleggsarbeider i skianlegget. Alpinanlegget utvides kraftig, etter vårt øyemål til godt over krevet standard for slalåm i World Cup. Her slåes to fluer i én smekk: nye alpinbakker kan designes og utformes etter ønske, og store sprengsteinmasser og andre uønskede masser fra anlegg kan deponeres og samtidig være til nytte. Entreprenørene stiller gratis opp med nødvendig maskinpark og mannskap.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2018

Ikke Marikollen, men Marikollslottet

Av Odd Tore Saugerud

Omtrent midt mellom Marikollen og Bjønnåsen, både i posisjon i terrenget og i høyde over havet, ligger Marikollslottet. Store anleggsarbeider i skianlegget, se bilde nr. 29942, ødela stien til Bjønnåsen, og ny stitrasé førte naturlig forbi Marikollslottet. Litt rydding av trær, og dermed var en rasteplass med kanskje Østmarkas fineste utsikt mot øst et faktum.

03 Sep 2018

Utsikten fra Marikollslottet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er utsikten fra Marikollslottet fanget inn med et forholdsvis ekstremt vidvinkelobjektiv. Det er mange områder, som for eksempel Glommas utløp i Øyeren, som kunne vært interessante for nærmere studier med teleobjektiv, men med denne dagens varme, opptil 21,5 °C, og varmedis, ville blåstikk og lav kontrast gjøre slike motiver blasse og detaljfattige. Prøv heller en solrik og kjølig høstdag!

02 Sep 2018

Ut mot havet

Av Nina Didriksen |

Rett nedenfor Henie Onstad-senteret på Høvik er det kommet en ny kjentmannspost, den lavestliggende i denne perioden. Like ved er det en stor stein der filosofen Arne Næss skal ha sittet og tenkt sine tanker.