Myrdammen i motsol og begynnende høstfarger

Etter en heller kjølig og måneklar natt varmet solen realt midt på dagen i den nordøstre vika i Myrdammen. Men noe bad fristet den ikke til.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2018

Randsfjorden og Jevnaker

Av Odd Tore Saugerud

Fra den navnløse og snauhogde åsryggen nevnt under bilde nr. 30021 er det også flott utsikt mot Randsfjorden og Jevnaker i dens sydende, med fjerne fjell i bakgrunnen. Kollen til høyre er Hinghanghaug. Flotte farger på lyngen, men trist at det ikke var sol og klar høstluft, slik at flere steder kunne identifiseres.

25 Sep 2018

Høgvolltoppen sett fra navnløs åsrygg i vest

Av Odd Tore Saugerud

Omgivelsene rundt Høgvolltoppen er for det meste dekket av stor skog, men en åsrygg mellom Gjørudshaugen og Høgvolltoppen har blitt fullstendig snauhogd, og gir utsikt i flere retninger. Den bevokste, avrundete kollen er Høgvolltoppen. Husene på bilde nr. 30017 befinner seg i siden av en liten dal nedenfor hogstfeltet under toppen.

25 Sep 2018

Toppvarden på Høgvolltoppen

Av Odd Tore Saugerud

Høgvolltoppen med sine 665 moh. er en av de høyeste åsene i Marka. Den har ikke vært et trigonometrisk punkt, og toppvarden er meget beskjeden. Toppen er dekket av stor skog, og utsikten derfra er også meget beskjeden. Men vestsiden dekkes av flere store hogstfelt, så der er det god utsikt i retning Gjørudshaugen og Nyseteråsen.