Uthuset ved Høgvolltoppen 2017

Ett år etter bilde nr. 30032 ble tatt hadde smågranene inne i uthuset begynt å vokse seg større. På dette bildet er to skillevegger for båser godt synlige, og det er klart at det har vært tre ganske brede båser der inne. Det er ikke spor etter en møkkagang i bakenden av båsene, så dette var neppe et fjøs, men heller en stall.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Okt 2016

Uthuset ved Høgvolltoppen 2016

Av Odd Tore Saugerud

Gjennom den åpne inngangsdøra til uthuset var det god oversikt over alt rotet inne i uthuset. Her var det blant annet en vedkomfyr som nok hadde stått i hytta. Vi skimtet også en aluminiumskjele og et emaljert vaskevannsfat, eller kanskje det var en vannmugge? Ganske typisk for tiden før krigen.

26 Okt 2008

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2008 - sydveggen

Av Odd Tore Saugerud

Sydveggen var inngangspartiet til huset, med dør og vindu lukket med solide lemmer. Under ytterpanelet var det også spor av papp som vindtettet veggene. Et firereders fuglehus var satt opp under mønet. Åpningen i redet i annen etasje var blitt kraftig utvidet av hakkespett, som vi også andre steder har sett at har hakket seg inn til småfuglers reder, antagelig for et måltid med litt ferskt kjøtt.

26 Okt 2008

Hovedhuset ved Høgvolltoppen 2008

Av Odd Tore Saugerud

Den gulmalte bygningen på bilde nr. 30027 hadde holdt seg litt bedre oppreist enn uthuset. Den så ut som en reisverksbygning med utvendig og innvendig panel, hadde tilsynelatende hatt et stort vindu på østveggen, og hadde nok vært for mennesker. Om det hadde vært seterhus eller hytte, var ikke klart, men med lite areal og ett rom var det neppe noen bolig. At det var hovedhuset, var ganske klart.