Snøtungt i løypene på Valdresbanen

Ingen tvil om at det har snødd mye i det siste her oppe ved Trevatna. Jernbanespor er erstattet av skispor her på den gamle Valdresbanen, og i dag var det mange som lot seg friste til en tur fra stasjon til stasjon, der der var servering og aktiviteter. Gå'ta banen har som formål å få flere ut i løypene, og traseen på den gamle jernbanen er lett å gå i både for ung og gammel.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Feb 2019

Folksomt på Trevatn stasjon

Av Eivind Molde

God stemning og mye folk i snøværet ved Trevatn stasjon i dag. Mange hadde tatt turen innover den gamle jernbanetraseen der Valdresbanen en gang gikk. Arrangementet Gå'ta banen kalles en folkefest på ski langs den gamle Valdresbanen mellom Eina og Dokka. Alle ni stasjoner var bemannet mellom 11 og 15, og de som stoppet, fikk tilbud om noe å spise og drikke.

10 Feb 2019

Vått ved Blankvannsbråtan

Av Lars Kristian Bjørløw

Gjennomvåt på overkroppen da jeg kom til Kikutstua. Gjennomvåt på bena også da jeg kom til Gaustad. Det var førefall i lavere strøk.

10 Feb 2019

Nedbør og nullføre

Av Erik Unneberg

Det var nok ikke så lett å smøre ski i dag. I Toresplassløypa fra Høymyr til Sørsetra var det oppholdsvær og god glid i sporet, så da hadde nok det beste vært universalklister. Etter hvert begynte det å sne, og klister ville da ikke vært lurt. Fotografen benyttet zeroski, og de fungerte utmerket, selv om det ble litt sugende føre etter hvert. Felleski ville også ha vært greit i dag, i alle fall i preparerte løyper.