Flott utsyn fra Gaupekollen

Maridalsalpene er et flott terreng, særlig hvis man er villig til å ta sjansen på å følge stier som ikke er merket. Belønningen for å ta en tur opp Hesteveien, som ble anlagt på vestsiden av Hansekollen i trettiårene, er blant annet denne flotte utsikten fra Gaupekollen. Det nærmeste vannet vi ser er Dausjøen, deretter følger Maridalsvannet og endelig Oslofjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jun 2019

Hesteveien opp mot Gaupekollen

Av Odd Stiansen

Maridalsalpene er et flott terreng, særlig hvis man er villig til å ta sjansen på å følge stier som ikke er merket. Damene på bildet er på vei opp Hesteveien, som ble anlagt på vestsiden av Hansekollen i trettiårene for å kunne ta ut trevirke. Selv om det kan være tungt å gå opp veien i dag, er nok dette barnemat mot det slitet det må ha vært å anlegge og trafikkere veien med hest.

01 Jun 2019

Vått over Krølltoppmyra

Av Nina Didriksen

Turen rundt Varingskollen ble en fuktig affære lørdag 1. juni. Det regnet mye av veien, og både sti og lyng var fulle av vann. Turen er blåmerket.

02 Jun 2019

Markaidyll med servering

Av Nina Didriksen

Det er alltid koselig å besøke Sørskogen i Lillomarka. I dag er det Atle Sørskogens datter som driver stedet, som er åpent i helgene. Den vi tror var Atle, var inne en tur da bildet ble tatt, mens datteren skimtes i bakgrunnen.