Flott stålis ved Vik

En perfekt dag for opplæring i iskunnskap.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Feb 2020

Jegersborgbekken med hvite kanter

Av Odd Tore Saugerud

Jegersborgbekken renner fra Strømsdammen via Jegersborgdammen til Bogstadvannet. Underveis renner den gjennom et par trange og ganske dype juv. Dette er det øverste, hvor en rygg med hardere bergart danner et fremspring med et kanskje fem meter høyt stup ned til bekken. De siste dagers kulde har dannet istapper og markert vannstanden med hvite kanter.

28 Feb 2020

Skyggene blir lange på Strømsdammen

Av Odd Tore Saugerud

Fra Wyllerløypa til Strømsdammen var både vei og skiløype dekket av tykk og ruglet issåle med enkelte helt bare partier innimellom, uegnet for ferdsel på ski, sykkel og vanlig gange. På Strømsdammen hadde skyggene blitt lange, og sollyset var gyllent på steinura øst for vannet.

28 Feb 2020

Strålende sol og nypreppet bakke

Av Odd Tore Saugerud

Wyllerløypa var nypreppet og lå badet i strålende sol denne februardagen, men trafikken var fortsatt ganske beskjeden. Fra toppen er utsikten vid, men med nokså mye dis. For å krysse bakken på vei fra Ringerikstjern til Strømsdammen, var det nødvendig å gå bakken opp i kanten på kunstsnøsålen utenfor gjerdet til Hytlikrysset. Bratt og ganske glatt, men mange muligheter til å stoppe og beundre utsikten.