Lygnaturen 2020: langrennshimmelen

Lygna lå beleilig akkurat over tåka da Lygnaturen mot alle odds gikk under perfekte forhold.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Mar 2020

Dronningfossen sett fra vest

Av Odd Tore Saugerud |

Fra vestbredden av Hoffselva er det god utsikt til Dronningfossen. Her er det et opparbeidet flatt parti med parkbenk om lag fem meter over elveløpet. Dette var kanskje stedet hvor dronning Sophie nøt synet av fossen, men da var vannføringen gjerne mer imponerende enn på dette bildet.

07 Mar 2020

Demningen i Hoffsdammen

Av Odd Tore Saugerud |

Kort etter Dronningfossen er Hoffselva demt opp med en gråsteindam til Hoffsdammen. Det skal ha ligget en mølle lenger ned langs elva, og vannfallet ut av dammen og videre nedover kløfta kalles Møllefossen. I midten av demningen nær bunnen av denne er det på luftsiden en ganske stor ventil med flens. Selve Hoffsdammen er ganske godt fylt av sedimenter og er i ferd med å vokse igjen.

07 Mar 2020

Dronningfossen sett ovenfra

Av Odd Tore Saugerud |

Etter Bjørnebodammen og det flatere partiet på bilde nr. 33883 kaster Holmenbekken seg i en kløft utfor et elleve meter høyt stup og danner Dronningfossen. Denne skal være oppkalt etter Sophie, kong Oscar lls dronning. Kongeparet likte å ri i dette området, og dronningen syntes fossen var så vakker. Nedenfor fossen kommer Makrellbekken inn fra vest (til høyre på bildet), og den og Holmenbekken går sammen til Hoffselva.