Innfallsport: Toso skole

Toso skole i Jevnaker ligger rett ved skogen og er et greit utgangspunkt for tur. Det går flere stier og skogsbilveier fra dette området, blant annet opp Søtbakkdalen og til utsiktspunktet Rundhaugen/Åsrudknatten. Litt lenger sør går Svenåvegen opp til Tverrsjøstallen. Slangeskulpturen utenfor skolen veier 450 kilo og er laget av Øyvind Osjord Åstein. Skulpturen var en gave fra Erik Anfinsen da han la ned Galleri Roenland i 2007.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Mai 2020

Fin utsikt over Jevnaker

Av Nina Didriksen

Den kalles Rundhaugen og Rundkollen lokalt, men det offisielle navnet er Åsrudknatten. Her på 513 moh. er det fin utsikt, faktisk Jevnakers fineste, skal vi tro lokalavisen da det var en turpost her for få år siden. Går du noen meter bort og ned fra dette merket, blir det mer panoramautsikt. Fotografen gikk nedenfra med start ved Toso skole, det ga noen utfordringer da stien forsvinner i et hogstfelt og blant vindfall. Knatten kan også nås ovenfra via en driftsvei ved Lamannshaugen.

03 Mai 2020

Jevnaker panorama

Av Nina Didriksen

Fra Åsrudknatten/Rundhaugen på 513 moh. er det fin utsikt over Randsfjorden, Jevnaker og regnbygene som ikke var meldt da fotografen dro ut på formiddagen.

03 Mai 2020

Anleggsarbeid i skogen

Av Nina Didriksen

I lia bak Jevnaker bygges ny motorvei. I bakgrunnen skimtes en av de høyere toppene i denne delen av Marka.