Aktivitet på Haraberget

Denne fjellveggen i Skådalen ble kalt Haraberget lokalt, leser vi i en tekst fra Vinderen Historielag. En av klatreutfordringene heter Schjelderups Hammer, etter høyesterettsdommer Ferdinand Schjelderup, som sammen med Arne Næss og andre i Norsk Tindeklub var ivrige klatrere, også her i det gamle steinbruddet. På et kart fra 1908 kalles Skådalen «Babylonshøla», uten at historielaget har funnet ut hvorfor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Mai 2020

Skiløypetraseen mellom Damtjern og Åsa i vårprakt

Av Morten Synstelien

Skiløypa mellom Damtjern og Åsa har ikke vært kjørt siden 2016. Men traseen er egentlig finere å gå på beina, enn på ski, i hvertfall for oss som ikke er så gode på ski. Vi ser Steinsfjorden og Finnemarka i bakgrunnen. Det spirer bra om dagen. Bildet er tatt rett nord for Larsbråtan.

06 Mai 2020

Meget bra merket ved Småbråtan

Av Morten Synstelien

Det er mye lokal flott merking i Åsa, litt artig at skiltene til Valbekken og Djevelens punsjbolle ikke peker samme vei, da det er Valbekken som har laget punsjbollen. Men ser du på kartet, skjønner du hvorfor det er merket slik. Følg blåmerking, så slipper du å gå gjennom et par porter, og sauene holder seg på rett sted.

06 Mai 2020

Klopp over Valbekken rett nord for Småbråtan

Av Morten Synstelien

Det går en flott sti fra Håkenrud opp mot Tiurtoppen og Djevelens punsjbolle.