Helgheim: «brønnene» ved veien 2003

I november 2003 la vi på turen til demningen i Gåslungen veien innom ruinene som senere viste seg å være Helgheim. Da var gropene fortsatt lett synlige og med klart vann. På 1950-tallet lekte et av barna som bodde her da, med barkebåter i gropene. Under manøvreringen falt han på hodet ut i en av dammene, og kom ikke opp ved egen hjelp. Morens oppmerksomhet og snarrådighet reddet livet hans.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2020

Veteranpløying på jordet mellom Mo gård og Nordre Sørum

Av Morten Synstelien

I dag var det pløying med veterantraktorer på jordet mellom Mo gård og Nordre Sørum. Dette er en begivenhet som samler mange grunneiere og medlemmer av Bondelaget. og det var gratis pølser, kaffe og solbærtoddy til alle. Om vinteren stiller grunneierne jordene til disposisjon for preparerte skiløyper. I bakgrunnen ser vi Mo gård, og himmelen viser et værskille akkurat her.

03 Okt 2020

Kveldsfiske i Finnsrudvannet

Av Erik Unneberg |

Sommeren er definitivt over. Ved Finnsrudvannet var det bare en enslig fisker som prøvde lykken (og kanskje fikk en gjedde?) idet blåtimen var i ferd med å ta over denne oktoberkvelden. Ikke mye fotolys, så kompaktkameraet måtte gis en eksponeringstid på fem sekunder for å fange stemningen. Vinden ga litt liv i vannet, noe som forårsaket en sjarmerende bevegelsesuskarphet i flåtene på bildet.

03 Okt 2020

Utsikt mot Storflåtan fra Bleiksjøflaka

Av Nina Didriksen

En vakker dag med fine høstfarger, i noe av det fineste terrenget Marka har å by på. Vi bushet en runde innom kjentmannsposten på den østre delen av Bleiksjøflaka og til en gammel geocache på den vestre delen, der bildet er tatt.