Styggedalen: «himmelstigen» og enda en klopp

Det kryr av utforsyklister og utfordrende stier for disse i Styggedalen. Med et omgående veivalg i den bratte lia på vestsiden og en liten sklitur i gras og grus ned til bekken igjen, tok vi bakveien til kloppa på bilde nr. 35652. På bildet er neste klopp ved et stort vindfall. Mer interessant er vel vindfallet til venstre for denne, med påspikrete plankebiter og forvridd hønsenetting. Var dette en ekstra utfordring for syklister ut fra eller inn i dalen fra ryggen på østsiden? Lokale kilder sier at Eventyrstien til dels ble ødelagt av utforsyklister, som tok Frognerseterbanen opp og Eventyrstien ned igjen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2020

Styggedalen: en medtatt klopp

Av Odd Tore Saugerud

Langs Styggedalsbekken, som kommer fra Øvresetertjern og renner i den trange Styggedalen, går det en opparbeidet, ganske fin og bred sti som noen steder kalles Kjærlighetsstien. Den gamle kloppa der den krysser bekken for første gang, var nå i dårlig stand: råttent, delvis manglende og løst dekke, skjev sideveis og meget glatt etter regn og tåke. Ikke en fristende start på turen inn i den trange delen av dalen. Denne stien er blåmerket på kartet, men i terrenget er blåmerkingen malt over med nøytral naturfarge.

07 Nov 2020

Fortsatt grønt plastføre i Midtstubakkene

Av Odd Tore Saugerud

Da vi startet fra Ankerveien på turen opp til Frognerseteren, var det fortsatt tåke over Midtstubakken, men den hadde lettet noe da vi kom dit. Her var det trening i den største og minste av «småbakkene». En eldre guttehopper har akkurat landet trygt i den største bakken, mens meget unge jenter gjør seg kjent med den minste og plasten der.

07 Nov 2020

Topptur til Stunneråsen

Av Nina Didriksen

Det høres tøffere ut med «topptur» enn at vi bare gikk opp på Stunneråsen. Vi endte 208 meter over havet i vakker, åpen furuskog, med bålplass og en gammel kjentmannspost.