Styggedalen sett ovenfra fra østsiden

Der spaserveien nærmer seg den den brede skiløypa fra Holmenkollanleggene, tar den av fra dalbunnen og går opp østsiden i dalen. Dalen er ganske tett bevokst, men nå når løvet har falt av trærne, kan man se ned til dalbunnen med bekken i foss ned til en liten kulp. Ovenfor skiløypa er spaserveien ganske ødelagt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2020

Styggedalen: en spesiell bergformasjon

Av Odd Tore Saugerud

Rundt en sving i dalen står denne nakne bergveggen med mørk, oppsprukken stein og tendens til huler. Kan det være en lavarygg med gasslommer som bekken har gravd seg gjennom?

07 Nov 2020

Styggedalen: vindfall og utforsyklister

Av Odd Tore Saugerud |

Den gamle spaserveien var tydeligvis ikke spennende nok for utforsyklistene, og er «forbedret» flere steder med hopp og alternative avstikkere. Denne dagen var de stor aktivitet og fart på de nyere sykkelstiene i dalsidene, men et følge (nybegynnere og instruktør) fant stien i dalbunnen passe krevende og krabbet og løftet seg frem der det var nødvendig.

07 Nov 2020

Styggedalen: en gammel spaservei

Av Odd Tore Saugerud

I den trange delen av dalen er det tydelig at dette er en gammel oppbygd og planert vei. Søk i Vestre Aker historielags skrifter viser at den ble anlagt av Thomas Heftye sent på 1800-tallet for å lette adgangen for de spaserende til utsiktstårnet på Tryvannshøgda. Nå er den delvis sperret av flere vindfall, men fortsatt fremkommelig til fots og med sykkel for de som har tid til å gå av sykkelen og om nødvendig løfte den over stammene.