Blide Kjelsås-jenter

To blide Kjelsås-jenter ankom Sinober etter å ha forsert de bratte bakkene fra Burås, veldig fornøyde med å ha truffet på løypemaskinen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Jan 2021

Bålet varmer på Væleren

Av Morten Synstelien |

Turskøyter Hole og Ringerike har hatt begynnertur, og da kommer den obligatoriske bålpausa som Norsk Turskøyting er kjent for. Ostesmørbrød og pølser er stort sett menyen. Med -15 grader og bålplassen så vidt i sola, varmer bålet bra. Siden Væleren er drikkevannskilde, må vi være 500 meter unna vanninntaket. Og vi er utenfor. Etter pausa blir det mer fart, tynnere is og lenger distanse. Men disse bålpausene er viktige sosialt sett, i dag var det noen par også, så lettere å få fulgt koronaregler.

10 Jan 2021

Sola er på vei ned kl 14.41 på Væleren

Av Morten Synstelien |

Vi er fem stykker igjen etter en 15 km lang og flott tur, med både tynn is, råker, sol og skygge. Og sola begynner å varme, så det var bare minus ni da vi kom til bilen. Det ble en del opplæring, og Bjørn helt til høyre ledet oss over et tynt parti med ei råk i midten for første gang. Som instruktør var jeg ca. ti meter bak og fulgte ham opp. Hadde ikke vært mulig uten at kunnskapen og isstavene var med. Så det er flere og flere som har fått et betydelig høyere nivå på sine iskunnskaper, og det gleder meg som Instruktør. Litt lett snø på isen gjør isleseing meget vanskelig. Gir dog god sporsnø når ruta er gått opp på forhånd.

09 Jan 2021

Pratestopp ved Søndre Heggelivann

Av Vigdis Jynge

En uvanlig folksom dag i sporet fra Skansebakken til Søndre Heggelivann. Det var nesten så man fikk 17. mai-følelse av å se så mange mennesker i disse koronatider.