Hjemover mot By

Førjulsfargene er fine på ettermiddagen, her mot By i Lommedalen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2004

Gode skiforhold fra Lommedalen

Av Erik Unneberg

"Helårsløypa" mellom By og Tverrelva er i god stand selv etter mildvær i store deler av Marka. Her er det fortsatt tørrvoksføre! Men skulle man lenger innover i dag, krevdes det klister som underlagssmøring. I høyden har solen fått tak og gjort sporene litt isete. Bildet er tatt like ved Myrehytta, som ligger mellom Tverrelva og Monsebråtan.

28 Nov 2004

Pastell-landskap

Av Tor-Arne Melbye

Denne søndagsturen startet som mørk og grå i lavlandet på vei til Løvlia. I høyden skinte solen fra en knall blå og skyfri himmel. Brytningen mellom tåke og sol hvisker ut alle kontraster og viser meg et pastell-landskap som er helt utrolig! Også er det bare å lange ut mot bollene til Rita og Vidar Bakken på Løvlia. Dagen kan bare ikke bli bedre… Bildet er tatt i løypekrysset i nordenden av Ringsmyrene.

28 Mar 2004

For hundre år siden ville Bårsrudtjern vært brøytet på grunn av isskjæring

Av Bent Flyen

Bårsrudtjern var det største naturlige vann i Røyken hvor en kunne skjære is. Oppstarten var i 1852 og en sluttet når kjøleskapet ble populært i 1960-årene. Nederst ved dammen på andre siden av vannet lå Damstua, hvor Johan Damstua slipte issager mens kona serverte kaffe til isarbeiderne og iskjørere.