Lønnsom avstikker til hulen i Spålen

Da Spålen var nedtappet i 2018, tok mange seg tørrskodd over til Storøya eller Tjuvholmen for å se på «røverhulen». Det går fint å gå dit på ski også i disse dager.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Feb 2021

Spor fra krongletur

Av Nina Didriksen

Vi er bare 100 meter fra skiløypa øverst i Målvikdalen. Et par hundre meter foran fotografen ligger Grasdalsputten, som var kjentmannspost på 1990-tallet. På kartet ser det ut som om det er slette myrer å gå på, men virkeligheten er en annen: mye gjengrodd, og i skogpartiet rett frem ligger svært mange og store vindfall, som naturens eget mikadospill. De er delvis dekket av metertykk snø, med skumle luftlommer. En kort tur i distanse, men svært lang i tid - en utfordring og et turkrydder etter fotografens hjerte.

01 Feb 2021

Holdbart over Tverrsjøen

Av Nina Didriksen

Løypene holder godt under de rådende forhold i dag. Kaldt, men supert nord i Marka. Markas høyeste topp, Svarttjernshøgda, i bakgrunnen.

01 Feb 2021

Noen ha rasket over isen

Av Nina Didriksen

En rev har beveget seg tvers over skiløypa på Tverrsjøen og mot Kollern, hvis karakteristiske profil sees i bakgrunnen. I skyggen ved parkeringen var det -16,5 grader, ifølge en bilist.