Utsikt mot Steinsfjorden fra Tiurtoppen i Åsa

Tur til Tiurtoppen har blitt en slager i området. Flere mulige ruter opp, og det er ca. 220 høydemeter opp fra skolen. Mange innslag av kunstverk, noe som gjør turen barnevennlig. De fleste starter fra Steinsfjorden Montessoriskole, hvor det er en del parkeringsplasser, men det blir fullt i helger med fint vær.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Mai 2021

Flott merket ved skolen i Åsa

Av Morten Synstelien

Her ligger både DNTs friluftshus og Steinsfjorden Montessoriskole. På denne detaljerte skiltstaken ser du at bare turen til Borger er blåmerket. Men det er mye merker og skilt i dette området. Et flott sted å starte turen, og mange muligheter for å gå stier og veier på kryss og tvers.

08 Mai 2021

På Stolpejakt ovenfor Rørvikberget

Av Morten Synstelien

Det har blitt satt opp 70 stolper i området rundt Sundvollen/Kroksund i denne våren. Sjeldent flott lagt opp, slik at du kan lage deg 3-4 hovedrunder om du ønsker dette. Det er lokale orienteringsløpere som har gjort dette, så her er det struktur, samt at de får vist fram området på en flott måte. Vi ser båthavna på Storøya i bakgrunnen, og konemor tar bilde for en snap. Stolpen står rett ved et fint utsiktspunkt.

08 Mai 2021

En gammel skigard kan ikke vare evig

Av Morten Synstelien

Dette er en av de gamle veiene i området ved Klokkerbråtan. Gjerdet synger på siste verset, og er minner fra en tid hvor det var dyr i området, nå er det midt i et boligfelt. Vi ser Vinterguten og Storøysundet i bakgrunnen.