Med vindturbiner i det fjerne

Fra Rughaug er det flott utsikt over Krokskogen, med Kuvelia i horisonten til høyre og Storflåtan i forgrunnen av samme li. Med en god kikkert skimtet vi en mast og tre vindturbiner veldig langt unna. På bildet, tatt med et mobilkamera, er de ikke mulig å se. Etter studier av NVEs kart kan det tyde på at vindturbinene ligger i Marker Vindpark, helt på grensen til Sverige.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2021

Vippe/tippesteinen på Pershusfjellet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den skumle vippe/tippesteinen på Pershusfjellet, se også bilde nr. 34975. Sett ovenfra under nedstigningen fra fjellet er den bare en stor stein med skrå side mot blåstien, så de som kan tenke at den ser truende ut, anbefales å ta turen over fjellet fra syd mot nord.

25 Sep 2021

Demningen i Skarvvann

Av Odd Tore Saugerud

Fra området med tørrfuruer på Pershusfjellet var det også god utsikt til demningen i Skarvvann. Det ble mange bilder av både vannene langs Pershusfjellet og demningene i dem på nært hold, men de får vente til en senere anledning.

25 Sep 2021

Tørrfuru i motlys

Av Odd Tore Saugerud |

Solen begynte nå å stå lavere, og da var det fristende med en tørrfuru i motlys. Samtidig var det en påminnelse om at vi måtte komme oss videre slik at vi var tilbake på veien før det ble mørkt.