Vestre Småvann

Det vestre av Småvanna sørøst for Gjellebekk er det minste, og har et sumpaktig område ved utløpet i øst. Her hadde det ikke vært mulig å gå tørrskodd om det ikke var for is og tele. I skogkanten var det ikke frosset til ennå, og der var det godt å ha noen røtter og trær til støtte. Her sto også den eneste seljen vi fant i området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Nov 2021

Midtre Småvann

Av Odd Tore Saugerud

Dette er det midtre av Småvanna sørøst for Gjellebekk. I dette er det mange små øyer med sivvekst, kanskje flytetorver. I dette området var det spor av gammel rødmaling på trær, kanskje etter ei gammel skiløype over tjernene. I dette området var det ikke trivelig å ta seg frem på nattorienteringsløp før århundreskiftet.

28 Nov 2021

Østre Småvann

Av Odd Tore Saugerud

Ikke langt fra p-plassen på Gjellebekk ligger det tre små tjern i et myrområde. På kartet er tjernene kalt Småvanna, men siden det er flere andre Småvann i Kjekstadmarka, kunne kanskje Gjellebekksmåvanna vært mer hensiktsmessig. Skiløypa Gjellebekk – Heggsjø går rett forbi disse. Dette er det østre og største.

27 Nov 2021

Is på Store Tryvann

Av Vigdis Jynge

Det er snublestener i isen på Store Tryvann, så vær forsiktig når du gå på skøyter her. Snekanonene går i Tryvannskleiva.