Bommen ved Tverrelva

Nå er sykkelsesongen i gang også i store deler av Krokskogen. På bildet ser vi broen over Tverrelva, der det går skogsbilvei på begge sider av Lomma ned til By eller Guriby.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Mai 2006

Blåveis ved Mattisplassveien

Av Erik Unneberg |

Skogsbilveien fra Guriby til Mattisplassen går på vestsiden av Lomma. Den er nå tørr og fin å sykle på, og fortsatt står det blåveis i veikanten. Bildet er tatt omtrent midtveis mellom Guriby Tverrelva, et par hundre meter etter at fotografen syklet over grensen mellom Bærum og Hole. Klikk på "Kart", så ser du hvor!

11 Mai 2006

Hvitveis ved Abborvannsveien

Av Erik Unneberg |

Mange steder i Bærumsmarka er hvitveisen nå i full blomst. Mange steder kler den bakken som et hvitt teppe. Spesielt godt trives den på litt åpne felter som her ved et av hogstfeltene ved Abborvannsveien. Bildet er tatt et par km nord for Østernvann, og man kan skimte Holmenkollåsen i bakgrunnen.

11 Mai 2006

Hestehov og skispor side om side

Av Erik Unneberg |

I lavere strøk i Oslo-området blomstrer de første hestehovene allerede i slutten av mars, men i Marka kommer den noe senere. Spesielt i år, da vi har hatt en lang skisesong mange steder. Hestehoven liker seg best på leirjord, og finnes gjerne i grøftekanter. Blomstene på bildet vokste inn på Abborvannsveien, kun et par hundre meter unna der fotografen akkurat hadde gått på ski.