Endelig kom godværet

Det har vært heller dårlig sommervær i Marka den siste tiden, men i dag skinte og varmet solen. Ved badeplassen på østsiden av Bogstadvannet merket man godt at vannstanden var høy etter de siste dagers regnvær. Mesteparten av sandstranden er nå under vann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jul 2007

Rester fra Røa Mølle

Av Erik Unneberg |

Like ved Røafossen er restene etter den gamle Røa Mølle, som var et kjempeanlegg på fem etasjer. Det ble bygget i 1888, men brant ned syv år senere. Tidligere var det sag her, men den brant i 1764. Samtidig gikk både saghytta og tømmeret tapt. Det økonomiske tapet var betydelig etter datidens verdier, omtrent tusen riksdaler.

05 Jul 2007

Vilt i Røafossen

Av Erik Unneberg

Det største fossefallet i Lysakerelven er på 20 meter, og vi finner det her ved Røafossen. Nå om dagen går det spesielt vilt for seg her (fart, sprut, trykk og lyd!) etter all nedbøren som vi har hatt den siste tiden. I tidligere tider ga fossefallet kraft til sag og mølle.

05 Jul 2007

Fri flyt i Lysakerelven

Av Erik Unneberg

Etter den siste tids regnvær er Marka blitt fylt opp av vann, og det har vassdragene fått merke. Lysakerelven er intet unntak, slik vi ser av den kraftige vannføringen noen hundre meter syd for Griniveien. Den ville ferden nedover mot Oslofjorden er riktignok myket opp av kameraets lange eksponeringstid.