Sandbekkmana

En av de mange 600-meterstoppene i Marka er Sandbekkmana-Høgflaka på 618 moh. Her har du utsikt til mange åser rundt deg, fra Heikampmassivet i sør, Kjerkeberget i øst til Oppkuvenmassivet i sørvest, som her sees til høyre i bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2008

Brattfoss

Av Tom Stensaker

Denne idylliske plassen heter Brattfoss og ligger ved demningen til Søndre Børtervann. Husene virker slitte og umalte, og vi synes de er sjarmerende. Også dette stedet eies av Godseier Børter som bor litt lenger sør i Ekebergdalen i et fantastisk flott trehus også det umalt og man får følelsen av å være i en annen tid som har stått stille lenge og dette pirrer vår nysgjerrighet og vi får en spesiell ro her inne ved Søndre Børtervann.

15 Feb 2008

Furubråtan

Av Tom Stensaker

Plassen Furubråtan ligger helt sør i Søndre Børtervann og eies av Godseier Børter som eier skogområdene rundt Søndre Børtervann. Stedet ligger idyllisk til i enden av vannet og husene er umalt og slitte. I dag skøytet vi over begge Børtervanna fra nord til sør ca 8 km i raskt tempo og opplevde dette vakre vannet med bukter, fjorder og øyer. Nordre og Søndre Børtervann henger sammen i et lite sund og gjør dette til det største vannet i Østmarka. Om sommeren er dette et eldorado for padlere.

11 Feb 2008

I ubrukte løyper

Av Nina Didriksen

Fra Fagervika i Katnosa går en gammel, nedlagt løypetrasé opp- og sørover forbi Auretjernet til Sandbekkmana. Vil du ha en annen utfordring enn å gå i velpreparerte spor, anbefales denne. Den er fullt gangbar!