Ved Skamrek

Vannet Skamrek ligger straks nord for Nordre Heggelivann, med fin løype over til Atjern eller Storflåtan. Føret var sugende i går, med 6,5 varmegrader. Ved Skamrek var det at vår eventyrdikter Peter Christen Asbjørnsen rotet seg bort som fjorten årig gutt på sin ensomme vandring fra Sørkedalen til Norderhov på Ringerike. Resten kan man lese i "En sommernatt på Krokskogen"

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Feb 2008

Storslått utsikt ved Borgersetra

Av Lise Henriksen

Et storslått utsiktspunkt er laget like nord for Borgersetra på Ringkollen, med egen løypetrasé (sløyfe) bortom. Stedet ligger midtveis mellom Ringkollen og Høgåsen/Storflåtan, litt vest for hovedløypa. Det er svært lønnsomt å ta denne vesle avstikkeren, som er merket med skilt. Herfra har man herlige utsyn mot bla. Tyrifjorden og Hønefoss, Blefjell, Norefjell og Vikerfjell.

23 Feb 2008

Skispor ut på Skarvvann

Av Erik Unneberg

Nord i Marka kom det noen få cm nysne i natt, noe som bedret forholdene i løyper som ikke prepareres med stor maskin. Ved Skarvvann hadde flere skiløpere glede av det i dag. Bildet er tatt fra sørenden av vannet.

23 Feb 2008

Opp mot Øyangssaga

Av Erik Unneberg |

Øyangssaga er kjentmannspost i perioden 2006-2008. Scooterløypen fra Mosjøen til Øyangen går forbi stedet, og i dag gikk det greit å ta seg frem her. Sagstua har vi til høyre på bildet, som er tatt fra østsiden.