Vårløsning ved Rypetjern

Tjernet ligger like sør for Rottungen, og myrene rundt tjernet har en variert vegetasjon med flere sjeldne arter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Apr 2008

Fortsatt flotte skiforhold i Grønlandsveien

Av Jørn Grøstad

Grønlandsveien ligger flott til og innbyr til både klassisk og fristil hele skisesongen. Den ligger i et av de snøsikre områdene i Vestmarka og er lett tilgjengelig fra både Skoglund, Vestmarka/Kattås og Solli. Selv om det er tidlig vår noen kilometer unna kan det fortsatt ligge mye snø her i begynnelsen av april. Fra Langåsen, et av de høyeste punktene (bildet) er det kort vei bort til serveringsstedene Grønland og Mikkelsbonn.

01 Apr 2008

Flotte forhold på Gørjaveien

Av Tom Stensaker

Dette er ingen aprilspøk, men ekte vare som viser at det er flotte forhold også i Nordmarka Syd. I dag var det preparert fra Kikut til Elvann før maskinen møtte en åpen myr og måtte snu. Alikevel ble det 12 km flott løype preparert for klassisk og fristil. Det var overvann på Gørja og vanskelig å ta seg over til Tømteveien fra Movatn. Anbefaler å gå fra Hakadal-Kikut-Frognersetra der det fortsatt er bra skiføre og nypreparert fra Frognersetra-Kikut-Elvann og helt greit videre ned til Hakadal Stasjon. God tur !

31 Mar 2008

Fra Vambutjerna mot Rughaug

Av Tom Stensaker

Fortsatt flotte forhold i treningsrunden på Ringkollen som var preparert i dag. Vi ser mot Rughaug fra Vambumyrene og sola dukket opp av og til. Treningsrunden er 14,5 km og starter på Ringkollen ogh går videre til Borgersetra - Vambu - Viksetra - Høgås - Borgersetra - Ringkollen. Terrenget ligger på ca. 600 moh. hele runden og går i åpent vakkert lende over myrer og høydedrag. Løypa er meget snøsikker og normalt er det skiføre her fra slutten av november til slutten av april, ca. fem måneder. Løypa er som regel alltid preparert for klassisk/fristil og alltid i god stand takket være en flink løypebas (Svein Gulbrandsen).