Heggeliseter er nå stengt

Den gamle Heggelisetra lå her oppe ovenfor gården med fantastisk utsikt mot Nordre Heggelivann. Setra ble revet i 1920 da gården ble bygget. Et av husene ble flyttet til Gagnumsetra ca 1 km unna og står der i dag som hytte for Skogsjefen til Løvenskiold. Plassen Heggelia ble bygget og drevet i over 50 år, men er i dag fritidsbolig og serveringsted. Plassen eies i dag av Gunvor Greni som er født og oppvokst på plassen, hun leier ut bryggerhuset Gossebo til Skiforeningen som driver servering her om vinteren. Stedet er nå stengt for i år, men neste vinter er det i gang igjen. Skiforeningen takker for en flott vinter på Heggeliseter i år og ønsker alle velkommen tilbake neste vinter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Apr 2008

Storflåtan gård

Av Tom Stensaker

Storflåtan gård

04 Apr 2008

Gråseterveien i april

Av Tom Stensaker

Fortsatt flotte forhold på Gråseterveien fra Skrubbdal-Heggelia. Vår og vinter om hverandre for nede på Skansebakken er det bart, men etter at det ble lagt på kunstsnø tidlig i desember kan man fremdeles ta på seg skiene på parkeringsplassen, selv om det er litt bløtt og isete noen steder akkurat nå så har denne kunstsnøen ligget der i 4 måneder. Stor takk til Skiforeningen som la på ca 1 km med kunstsnø fra parkeringsplassen på Skansebakken til Skrubbdal der "villsnøen" overtar.

03 Apr 2008

Og sesongen fortsetter…

Av Erik Unneberg |

Løypen mellom By og Tverrelva går ikke mer enn 200 meter over havet, men selv nå i april er det likevel bra forhold i denne løypen. I dag var det mange varmegrader her, så det var klisterføre for de som gikk klassisk. Fotografen gikk imidlertid fristil. Litt løst i skøytetraseen, men helt OK glid. Bildet er tatt ca. 1 km sør for Greinehytta.