Mye snø ved Oppkuvvann

Kuvehytta ligger ved utløpet av Store Oppkuvvann og har vært helt nedsnødd i vinter, men dukker nå mer og mer opp av dvalen. Med 180-200 cm med snø har det bare vært taket som har vært synlig på den ene siden og man har vært nødt til å grave seg nedover for å finne inngangsdøren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Apr 2008

Kuvehytta dukker opp av snøen

Av Tom Stensaker

Kuvehytta ligger mellom Lille og Store Oppkuvvann, ved utløpet av Store Oppkuvvann. Hytta kan sees fra Hovedløypa langs Oppkuvvann og ligger 50 meter fra løypa. Denne fantastisk snørike vinteren har hytta mer eller mindre ligget begravd i snø, men dukker mer og mer opp for hver dag. Her har ligget mellom 180-200 cm snø de siste månedene og både uthus og hytte har blitt gravet opp flere ganger i løpet av denne snørike vinteren over 4-500 meter.

04 Apr 2008

Heggeliseter er nå stengt

Av Tom Stensaker

Den gamle Heggelisetra lå her oppe ovenfor gården med fantastisk utsikt mot Nordre Heggelivann. Setra ble revet i 1920 da gården ble bygget. Et av husene ble flyttet til Gagnumsetra ca 1 km unna og står der i dag som hytte for Skogsjefen til Løvenskiold. Plassen Heggelia ble bygget og drevet i over 50 år, men er i dag fritidsbolig og serveringsted. Plassen eies i dag av Gunvor Greni som er født og oppvokst på plassen, hun leier ut bryggerhuset Gossebo til Skiforeningen som driver servering her om vinteren. Stedet er nå stengt for i år, men neste vinter er det i gang igjen. Skiforeningen takker for en flott vinter på Heggeliseter i år og ønsker alle velkommen tilbake neste vinter.

04 Apr 2008

Storflåtan gård

Av Tom Stensaker

Storflåtan gård