Første bad i Øvre Blanksjø

Vi hadde vårt første bad her i dette lille idylliske tjernet i dag og det var kanskje i kaldeste laget, men oppfriskende. Øvre Blanksjø er en av idyllene i Marka og ligger bortgjemt mellom Nedre Blanksjø og Høgåsen. Finner du frem hit, opplever du en fred og ro du sjelden finner så nær hovedstaden. Tjernet er malerisk med vannliljer og en død kronglefuru som blåste ned for noen år siden og la seg over halve vannet og gjorde det enda mer trolsk. Vi elsker denne idyllen og setter oss på stenen og opplever "det gode liv".

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2008

80 cm såle ved Oppkuvvann

Av Tom Stensaker |

Vi målte tykkelsen på sålen her hvor en del av den var gått opp til 80 cm så det er fremdeles mye å gå på her ved utløpet av Vesle Oppkuvvann. Det var forøvrig sammenhengende snø helt ned til Oppkuvbekken ved sommerskilt til Heggelia.

27 Mai 2008

Det grønnes i Øvre Kuvelia

Av Tom Stensaker |

Fra Øvre Kuvelivei bort til Naturløypa til Oppkuven står lauvtrærne grønne i snøen og det er fremdeles bra med snø. Denne traktorveien ble ryddet for noen år siden da Løvenskiold drev plukkhogst i lia opp til Oppkuven på grensen til Naturreservatet.

27 Mai 2008

På vei til Oppkuvvann

Av Tom Stensaker |

Vi har forlatt Villmannsdalen og er på vei ned til Store Oppkuvvann og fremdeles mye snø på myra. I vinter kunne vi sitte på merkestaurene som nå er bare. Fremdeles ligger sålen intakt selv om det er over en måned siden det ble preparert her.