Gamle Lilloseter ca 1920

Denne flotte tegningen av gamle Lilloseter minner oss hvordan stedet så ut ca 1920. Her var fast bosetning helt til stua ble revet pga drikkevannsrestriksjoner. En god del slike små plasser i Marka ble revet pga strenge regler for byens drikkevann. Særlig i Østmarka og i Maridalen forsvant mange av de små plassene på 50-tallet selv om de lå langt fra drikkevannet måtte de rives fordi de lå i nedslagsfeltet. Heldigvis er det ikke så strengt nå lenger og flere vann er frigjort, men plassene vil for alltid være historie. I dag er det bare en stor stygg låve på tunet til gamle Lilloseter, men den gamle grunnmuren etter gamlestua står fortsatt og innmarka blir benyttet til sauebeite om sommeren. Rett bak tunet på en høyde ligger Nye Lilloseter som eies av Friluftsetaten og som i dag er kafé.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2008

Solnedgang ved Svarttjern

Av Erik Unneberg

Solen var i ferd med å gå ned ved Svarttjern, og skyer, trær og siv speilet seg i den rolige vannflaten denne oktobertorsdagen. Sivveksten i det grunne vannet ga en nesten litt assosiasjoner til rismarker i Asia. Men temperaturen var i alle fall ganske ulik den man har på de kanter. Omtrent 3 plussgrader i kveld, så kanskje det ikke er lenge til vi har et hvitt landskap her?

16 Okt 2008

Høst ved Vesle Grevsjøen

Av Erik Unneberg

Vesle Grevsjøen ligger i et myrområde ved Lygna. Om vinteren er det flotte skiløyper over her. Men det var vakkert her på en sen oktoberkveld også.

16 Okt 2008

Einafjorden innzoomet

Av Erik Unneberg

En mil syd for Einafjorden kunne teleobjektivet fange inn denne innsjøen på Hadeland.