Utsikt mot Randsfjorden

Bilde er tatt etter vegen Bleiken - Hennung, rute 298. I forgrunn ser vi ned i "Søtsuppedalen" og Gullerudvika. Randsfjorden med Veståsen bak. I høgre bildekant skimter vi Sykjuåsen, hvor Avinor har sin peilestasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jul 2008

Søndre Gulsjøen

Av Else Randi Kvåle

Søndre Gulsjøen er et fint tjern som ligger vest for Munken og Hennung. Godt fiskevatn. Skogsbilveg går like ved tjernet, sydover ned til grenda Løvbrøtte og "Søtsuppedalen" i Gullerudvika ved Randsfjorden. Sykkelrute 290 Eidstugu - Åstjern kommer ned ved tjernet og fortsetter nord og øst over til Hennung.

15 Jul 2008

Almenningshytta ved Søndre Gulsjøen

Av Else Randi Kvåle

Denne hytta eies av Brandbu / Tingelstad Almenning og ligger ved skogsbilvegen. Rute 290 Eidstugu - Åstjern.

22 Okt 2008

Kobberhaughytta

Av Tom Stensaker

Kobberhaughytta har en lang historie og het tidligere Turnhytta og eiere var Oslo Turnforening, men i dag eies hytta av Den Norske Turistforening og bestyrere er Mona og Yngve Finkenhavn og tvillingene Marie og Emilie som er 3 år. De har drevet Kobberhaughytta i 5 år og trives som bestyrere av denne koselige hytta. Kobberhaughytta har en unik plassering med en fantastisk utsikt fra terrassen bak hytta. Her ser vi langt utover Oslofjorden mot sør og mot Finnerud og Heikampen i vest. Men Kobberhaugtjern ligger bare noen hundre meter fra hytta og her er det lavo til leie og fin leirplass. Kobberhaugtjern er et av de vakreste vannene i Marka der det ligger ved foten av Kobberhaugene. Er man på Kobberhaughytta er turen til toppen av Kobberhaugene en flott og kort avstikker og selv om det er bratt opp får man til gjengjeld en fantastisk utsikt fra toppen i alle retninger. Nordover ser man hele Bjørnsjøen, Kikutstua og Kikutmassivet. Sørover mot Skjennungsåsen og byen. Østover mot Lillomarka og Maridalen. Vestover mot Heikampen og Oppkuven. Kobberhaughytta tar i mot overnatting i helgene og dette er svært populært blant småbarnsfamilier. Ellers har Stua servering i helgene fra 10-17 i sommerhalvåret. Om vinteren ved skiføre også fra onsdag-søndag 11-16. Peisestua med peisen på Kobberhaughytta er et arkitektonisk mesterverk og må oppleves. Det er alltid friske blomster, lys på bordene og varme på peisen. Servicen er av høy klasse med hjemmebakst og panini i disken. Av varme drikker anbefales sjokolade med krem som er kåret høyest av alle stuene og serveringsteder i Oslo, terningkast 6. Ellers anbefales også kreklingtoddy som bare fåes her, det er også mulig å få kjøpt varm suppe, vi er hekta på Monas tomatsuppe som er helt spesiell og hjemmelaget. De gode bakervarene, varme drikkene og ferske panini med spekeskinke, egg eller ost/skinke og den koselige peisestua er vel verdt et besøk og du vil ikke angre for hos Mona og Yngve på Kobberhaughytta er alt i tipp topp stand. Korteste vei til Kobberhaughytta er fra Åmot parkeringsplass i Sørkedalen på vei ca 5 km, men du kan også ta blåmerket sti om Finnerud til Kobberhaughytta. Fra Frognersetra er det 7,5 km på vei og trillesti. Fra Sognsvann om Ullevålseter er det 10 km på vei og trillesti. God tur !