Drømmevær på Rossumsætermyrene

Øståsen skiløyper sin løypemaskin sørger for trikkeskinnespor mellom Åstjern og Fellessætra, mens meteorologene allerede har tatt seg av været

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Jan 2008

Skumring ved Søndre Kjærmosetjern

Av Lise Henriksen

Det idylliske tjernet ligger rett ved skiløypa mellom Bysetermosen og Vangen. Det var her den gamle vinterveien - kalt Plankeveien - mellom Enebakk/Rausjø og Christiania gikk i rundt 200 år. Så her var det mye hestekjøring, og tjernet het opprinnelig "Kjøremosetjern". I 1860-årene overtok Enebakkveien. På den andre siden av tjernet fortsetter en naturløype i Plankeveiens trasé gjennom et fredelig dråg til Mosjøen og Rausjø. Det er alltid så malerisk her ved bekken, spesielt i skumringstimen.

27 Jan 2009

Lysløypa ved Seterbråten

Av Lise Henriksen

I Grønliåsen er lysløypas korteste trasé på 3,5 km kjørt opp fra Burud/Prinsdal. Så er det bare å fortsette forbi Seterbråten, ved Bjørndal, til idrettsbanen ved Meklenborg, og tilbake (et lite stykke uten lys), for så å ta lysløypa motsatt vei en gang til. Da er over en mil tilbakelagt i fint "trikkespor". Litt isete, men allikevel finere enn på veldig lenge.

27 Jan 2009

Jonsetangen i tåke

Av Torgeir Stenstad

Skisporet går over Øyangen i tett tåke og det er vondt å se land. Men løypestikkene er fine å ha og snart ser vi båthusene ved Jonsetangen.