I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det var noen som prøvde fiskelykken på Steinsfjorden i dag. Mange abbor ble trukket opp. Som sedvanlig står de på nesten samme plassen, og noen får tre ganger så mye som andre, ekkolodd var standard på de jeg så fisket i dag. Hyggelig folk, som gir litt info om istykkelser. Vi ser Loreåsen oppe til venstre, Herøya ser ut til å gå i ett med resten. Det lave skydekket er litt karakteristisk for Steinsfjorden.
Se på bildetSommeren er definitivt over. Ved Finnsrudvannet var det bare en enslig fisker som prøvde lykken (og kanskje fikk en gjedde?) idet blåtimen var i ferd med å ta over denne oktoberkvelden. Ikke mye fotolys, så kompaktkameraet måtte gis en eksponeringstid på fem sekunder for å fange stemningen. Vinden ga litt liv i vannet, noe som forårsaket en sjarmerende bevegelsesuskarphet i flåtene på bildet.
Se på bildetI dag var været flott, og turfolket kjente sin besøkelsestid og kom seg ut i Vestmarka. Ved Store Sandungen i er det flere fine rasteplasser, og de ble godt besøkt. Noen tok spisepause, andre slo opp hengekøye, mens det var noen som prøvde fiskelykken. Fotografen målte vanntemperaturen til 15 grader, men bading så han ingen som prøvde seg på.
Se på bildetDet er en liten dam inne på Kleivstua. Tror det egentlig er en branndam. Men det er fisk i den også, for jeg så tre fine ørreter.
Se på bildetDenne ørreten ble fanget i Langtjern og stekt på stormkjøkken ved Storflåtadammen. Den smakte himmelsk, og konemor greide å få skinnet sprøtt også. Litt smør, salt og pepper og selvfanget fisk gjør turopplevelsen enda bedre.
Se på bildetDet er alltid gøy å få ørret, spesielt om den passer i panna og er rød i kjøttet, slik som denne.
Se på bildetIsen har gått, og Marka er full av håpefulle fiskere. Disse tre har slått leir og fisker ved Søndre Kytetjern.
Se på bildetDen skal tidlig krøkes som god fisker skal bli! Godt å få litt hjelp av en med lang erfaring.
Se på bildetSein sommer og august er en flott tid. Varmt, lite insekter og mulighet for fiske. Dårlig bitt, kunn ett napp - men du lader batteriene utrolig på en slik kveld!
Se på bildetEn som jobbet i Skiforeningen, tipset oss om dette stedet for å fiske. Flott plass, men ingen fisk - mulig han hadde tatt den som var der?
Se på bildetDen smellvakre ørreten lot seg lure av en markklyse et par meter fra land i Yttersvea. Den målte 45 cm fra halefinnen til snuten. Ble ikke veid, men sikkert over kiloen.
Se på bildetDette prakteksemplaret av en markaørret ble tatt på mark i Yttersvea.
Se på bildetTre grove abborer ble fangsten før vi måtte fortrekke pga regnværet som nærmet seg. Vel tilbake i hytta ble det en sprøstekt og kortreist lunch.
Se på bildetDet er ikke mange fiskeplasser fra land i Viggeren, men badebrygga i østenden var et godt alternativ for oss. Tre grove abborer ble fangsten før vi måtte fortrekke pga regnværet som nærmet seg.
Se på bildetLokalfolk påstår det tas abbor på over kiloen i vannet, og ørret på 2-3. Kvelden etter at dette bildet ble tatt, stiftet vi bekjentskap med en av storørretene! Se bilde 31477 og bilde nr. 31478.
Se på bildetDet var trykkende varmt og utrygt for regn og torden i dag, og ikke antydning til fiskenapp.
Se på bildetI dag var de fleste på ski fra Oset i Maridalsvannet eller til fots langs elva. Èn person prøvde fiskelykken, ikke med pilk, men med flue ved Teknisk Museum. Vi så ingen vak, og heller ingen fangst, men han fikk i alle fall mye kastetrening og avkjølte føtter.
Se på bildetMarka om høsten er flott, det skifter mellom klart fint vær og flotte solnedganger, og bare tykk tåke. Den kan være nesten ufattelig tykk. Du ser ikke langt. Alt blir rått og vått, men Marka er fin selv på slike dager, og det er ikke mange ute. Prøvde fiskelykken, men det ble ikke fangst.
Se på bildetDet var fiskere både på land og til vanns mens vi andre ruslet nedover Årnestangen, som delvis ligger i Nordre Øyeren naturreservat. En av dem som sto ved land, rapporterte om dårlig fangst, men hvordan det gikk ute i båten, vites ikke.
Se på bildetDet ble både ørret og abbor til middag etter en vellykket fiskedag på Katnosa.
Se på bildetDet var flott å fiske i Katnosa i dag, og denne fine abboren ble tatt nord i vannet, i Målvika.
Se på bildetI kveld tok denne abboren på en wobbler utenfor Ørnøya nord i Katnosa.
Se på bildetLykke til, men fangsten var heller dårlig. Kvelden var imidlertid så nydelig som en maikveld i Østmarka kan være.
Se på bildetEn fisker hadde fått denne flotte ørreten fra sin plass på Søndre Breivollodden 1. mai. Den veide ca. 700 gram. En kjølig dag og stille før sommerfolket inntar det fine området.
Se på bildetIsfiskerne var på vei hjem, som meg. Det var snø og sol om hverandre.
Se på bildetHer i Lushattvika ved Store Sandungen i Vestmarka er det utvilsomt høst som normalt. Det vi som medlemmer i Skiforeningen er spente på, er om vinteren også kommer som normalt. Det er i så fall gjerne flere uker før jul, selv om det muligens ikke er normalt lenger. Vinteren har de siste årene blitt en skjør og eksotisk årstid man må vente lenge på. Vi lever i håpet, og klager ikke på høsten.
Se på bildetStillheten preger området rundt Finnvann i Spålen-Katnosa naturreservat. En del vak gjorde at optimismen var stor, og et par ørret ble fangsten denne dagen. I bakgrunnen ser vi Spålshøgda på 575 moh.
Se på bildetDa fotografen besøkte Badedammen på Grorud i dag, var det ingen som badet. Denne karen fikk fiske ganske uforstyrret.
Se på bildetRuskevær på Ørnøya i Katnosa, men humøret på topp alikevel
Se på bildetMye regn, men fint fiske i Katnosa! Denne ruggen var på 600 gram.
Se på bildetEn ørret så vidt over minstemålet har latt seg friste av vår grønne Rapala
Se på bildetIfølge den tilstedeværende ekspertisen veier denne abboren nærmere 1 kilo, og det er mye. Den ble tatt av en mann som fisket på isen på Harestuvannet.
Se på bildetDisse to hadde kommet inn til Skjennungen for å fiske. Men om det ble napp, vites ikke.
Se på bildetMed blikkstille vann ble det en flott tur i kveldssola. Men fisken lot seg ikke lure i dag.
Se på bildetFor første gang på mange år (?) er det fisk i Asker Jeger og Fiskeforenings akvarium ved settefiskanlegget i Svartdalen ved Semsvannet. Settefiskanlegget er for øvrig ca. 90 år gammelt. Fiskene hadde fine og røde finner som skinte i lyset fra en lav kveldssol. Men var det gullfisk - eller…?
Se på bildetHer er vi øverst på Øyangsrøysa, og skiløypa passerer i nordenden om vinteren. Men en augustdag er vi garantert alene. Og noen abborpinner ble det da.
Se på bildetDet var ingen kamp om fiskeplassene i Katnosa denne helgen. Den plutselige varmen var behagelig for oss, men ikke gunstig for fisket. Tre, fire steikeørreter ble resultatet etter helgens tur.
Se på bildetOmtrent midtveis i Spålselva vider elva seg ut i en stor løk, med en fin raste- og teltplass. Tidligere også en god fiskeplass. Men fisket i elva er ikke lenger hva det engang var, det er mest småfisk som går her nå.
Se på bildetOmrådet rundt bekkeoset er kjent for å være en av de bedre fiskeområdene i Aklangen, og i dag viste det seg å være riktig. Litt senere fikk vi en ørret til nærmere Smalet mot Katnosa.
Se på bildetVed Heggelia var det kanskje bedre lys enn fiskelykke i dag. En kjølig og fin høstdag i Marka. Målte ned mot 2 kuldegrader på sykkel-computeren.
Se på bildetEt snaut minutt senere, og fisken var sikkert i håven. En riktig pen sjøørret etter fotografens avstandsbedømmelse. Så var det altså en god grunn til at så mange var på fisketur i arbeidstiden, eller var det bare pensjonister?
Se på bildetMens fotografen fotograferte møtet mellom Isielva og Lomma, hadde en av komfortfiskerne på motsatt bredd fått skikkelig napp. Etter nær tre minutters kjøring var fisken nå ganske nær land rett foran de nokså spente fiskerne, men gjorde fortsatt god motstand med stadige utfall.
Se på bildetDer Isielva og Lomma møtes, hadde disse to fiskerne sørget for god komfort mens de ventet på napp.
Se på bildetVannstanden i Lomma nedenfor Vøyenfallet hadde sunket med om lag 0,5 meter etter flommaksimum. Dette var tydeligsvis bra nyheter for fiskerne, for det var mange av dem langs elvebreddene denne dagen. Her er to av dem i aksjon i de friske strykene der fiskesonen starter.
Se på bildetFisken i Katnosa er stort sett i godt hold, både edelfisken og abboren. Noen timer seinere havnet disse og flere på grillen, og det var enighet om at den feite abboren smakte best!
Se på bildetDenne fine abboren lot seg friste av en Rapala wobbler, et lokkemiddel som fungerer til alle fiskeslagene i Katnosa.
Se på bildetDet gikk litt trått her ved Aklangen i dag, men to ørreter lot seg friste av redskapen vår. En på blank skjesluk og en på mark.
Se på bildetIkke det store fisket i Katnosa-vassdraget denne helgen, men noe fangst ble det da. Dorging med wobbler er ofte en bra oppskrift i Katnosa, og en fin steikeørret lot seg friste av Rapala wobbleren.
Se på bildetI dag var det vanskelig å lure fisken nederst i Spålselva, og satset i stedet på wobblerfiske i Katnosa.
Se på bildet50 bilder vist.