I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Løypebas Trygve Rud var onsdag kveld ute og freste opp lysløypa på Spikkestad. Denne kvelden var det skiløpere fra Åros som var kommet til Spikkestad for å benytte seg av Trygves innsats for å få oss ut på ski!
Se på bildetLøypebas Trygve Rud var onsdag kveld ute og freste opp lysløypa på Spikkestad. Den effektive fresen på hans Panaa 125 ga svært gode spor som mange satt pris på. Denne kvelden var det skiløpere fra Åros som var kommet til Spikkestad for å benytte seg av Trygves innsats for å få oss ut på ski! Hvis kulden holder seg vil forholdene i Lysløypa på Spikkestad og videre oppover Elvelia holde seg bra til løypene blir slitt ned.
Se på bildetLøypebas Trygve Rud var onsdag kveld ute og freste opp lysløypa på Spikkestad. Den effektive fresen på hans Panaa 125 ga svært gode spor som mange satt pris på.
Se på bildetSer du Røde-kors flagget på Oppsalsetra betyr det at hjelpekorpset har åpen servering!
Se på bildetNår en kommer over åsen fra Eidsletta til Gullhella ligger alpinanlegget i Vardåsen som et lysende slott oppe i lia
Se på bildetEn trenger ingen lysløype på Eidsletta, lysene fra veien gir nok av lys.
Se på bildetPå bunnen av Heggsjøbakken er det utsikt til pilkere på Heggsjø, ikke noen en ser ofte i Kjekstadmarka.
Se på bildetDen noe ukjente Kjennerveien tilbyr topp forhold for de som tar denne avstikkeren.
Se på bildetSnøen er ikke dyp nok til stor maskin, så løypebas Nils Haugen har kjørt opp løypa med scooter. En sjeldenhet i Kjekstadmarka.
Se på bildetRasteplassen ved Nedre Småvanna er populær blant skiløpere og isfiskere.
Se på bildetKjekstadmarka har ikke så mye stor og høyreist skog, men her på veien til Stordammen blir en liten blandt snødekte trær.
Se på bildetDen nye lysløypa på Solli krysser den gamle lysløypa ved den nederste sauegjerdet. Dette er første gang den er preparert.
Se på bildetKjekstadmarka er ikke rik på fiskevann, men på Småvanna kan en faktisk fiske abbor. Det skal også være ørret, men det beit ikke på kroken i dag.
Se på bildetSkiforeningens nye prepareringsmaskin foran det gamle stabburet på Solli
Se på bildetSpikkestad barneskole har enkelt tilgang til løypenettet, skolen ligger ved IL ROS Skistadion.
Se på bildetSolen kikker opp over Villingstadåsen og treffer lysløypa på Spikkestad en tidlig januarmorgen.
Se på bildetLøypebas Trygve Rud i aksjon i lysløypa på Spikkestad, på veg inn til Heggsjø for å preparere der han ikke kan kjøre med prepareringsmaskin.
Se på bildetAsk gård ligger langs den gamle kongeveien mellom Bitihagen og Spikkestad. De store jordene gir en høgfjellesfølelse. Vinteren 2006 ble det måkt opp en liten småflystripe på bakketoppen i det fjerne.
Se på bildetRud gård er Skiforeningens base i Kjekstadmarka, her holder løypebas Trygve Rud til. Det betyr at rundt Rud er løypene alltid på sitt beste.
Se på bildetDe store åpne jordene fra Spikkestad til Bitehagen minner om fjellterreng, med vid utsikt. I bakgrunnen ser en Nordhagenfeltet.
Se på bildetDet er store snømengder i Kjekstadmarka vinteren 2006. Preppemaskinen til løypabas Trygve Rud i Skiforeningen er på vei ned til Småvann en lørdag med mye snø.
Se på bildetPå enden av Eidsletta står denne store furua og skaper en ramme mot solen på vei ned over Vardåsen.
Se på bildetLøypebas Tomas Hansen har plassert løypemaskinen ved parkeringsplassen på Eidsletta, det naturlige møtepunktet i Asker syd. Trafikken var tett denne søndagen hvor Budstikka hadde ukens tur til Sydskogen.
Se på bildetDen store peisen på Blåfjellhytta blir brukt til vottetørk på våte vinterdager. Denne februarsøndagen var det nysnø i lufta og mye trafikk
Se på bildetSkiløypa fra Kjekstad Golfbane kommer inn på Noresvei og passerer dette skiltet. Herfra og opp til Blåfjellhytta må en gå i veien, dette er også kjøreveien til Blåfjellhytta. Følg de gule pilene.
Se på bildetFrøtvedt går ligger ved Sunbykrysset og tilbyr ferske bakevarer på fredager og lørdager. En fin tur fra Trovbråten skole.
Se på bildetEn Asker-skole har skidag i bakkene ned til Vollenveien. Løypene til løypabas Tomas Hansen fungerer som utforbakke i det strålende været.
Se på bildetLike før en kommer opp til Herstadhei turisthytte passerer en denne myra med høyfjellspreg.
Se på bildetVakker skog i gode løyper, Herstadhei Turisthytteforening er ansvarlig for rydding av løypene og gjør en svært god jobb.
Se på bildet20 meter fra lysløypa Reistad - Skapertjern står noen merkelig søyler. Det er betonglodd fra Cementfabrikkens Norges taubane fra Gullaug til Gjellebekk, som ble nedlagt 1928.
Se på bildetPlattformen fra Gullaug stasjon er ikke fjernet, så her er det skiløpe med egen holdeplass.
Se på bildetDet er ikke store stigninger på denne delen av løypa, der den slynger seg under gamle jernbanebroer og gjennom skjæringer.
Se på bildetEr flagget oppe vet en med sikkerhet at hytta er åpen.
Se på bildetROS-hytta i november. Til høyre har en TV-stue med NRK for de som må se skirenn.
Se på bildetSelv med noen få centimeter snø var det gode løyper og vakkert vinterlandskap langs Svartvann.
Se på bildetMen disse rytterne viste hensyn i bakkene ned fra Burås!
Se på bildetSelv den første helgen i sesongen 2004/5 kunne Bærum kommune tilby oppkjørte løyper på skogsbilveien opp til Burås.
Se på bildetInngangen glir naturlig inn i terrenget og veien har stabbesteiner av Røykengranitt. Bildet er tatt mellom Myrvoll og Skapertjern.
Se på bildetDet så ille ut i sommer, men nå er bassenget tildekket, det eneste som synes er inngangen.
Se på bildetMed den nye parkeringsplassen ved Myrvoll er det langt enklere å starte turen fra Skapertjern.
Se på bildet50 bilder vist.