I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
I dag var det stor utfart i Vestmarka, og folk hadde mange løyper å velge i. Bildet er fra Grønland, og her gikk det preparert løype både til Mikkelsbonn og Vestmarksetra.
Se på bildetServeringen på Grønland var stengt. Da ble det bål og egen mat på tunet denne fine høstlørdagen med frost i bakken.
Se på bildetDet bar fint utenfor løypene på skjærtorsdag, en dag som bød på mye solskinn. Oppe ved Grønland ble det er lengre pause, der horisontalen kunne inntas på medbragt liggeunderlag. De gamle skøyeskiene fikk også hvile litt, etter iherdig innsats denne våren.
Se på bildetDet gikk fint å ta seg opp til Grønland på ski i dag, via Mikkelsbonn. På denne strekningen var det sammenhengende skiføre. Samtidig var det vel så mange som gikk til fots opp hit, flere på blåmerket sti fra Vestmarksetra.
Se på bildetLøypemaskinen har laget en rundkjøring ved Grønland fordi veien hit er en blindvei.
Se på bildetFlotte nypreparerte spor fra Vestmarksetra opp forbi Grønland, Mikkelsbonn og videre. Alt ligger til rette for nok en flott skidag i Oslomarka.
Se på bildetPalmesøndag bød på strålende vårvær, med sol og behagelig temperatur. Nok sne var det også, og føret var heller ikke så helt ille, selv om det var litt sugende på den varmeste tiden av dagen. Det var flere som benyttet sjansen til en solpause ved Grønland i Vestmarka.
Se på bildetBlåstien fra Vestmarksetra til Grønland via Haugsvollen går opp den bratte Myssmørkleiva før den flater ut ved Grønland. Her er det ganske fin utsikt mellom skjeggete trær mot deler av Oslofjorden. Ved å flytte seg litt, er det utsikt helt mot Drøbak. På fjorden er Color Fantasy på vei til Kiel. Ifølge Store norske leksikon var myssmør (egentlig mysesmør) en norsk sommerdrikk laget av oppkavet surprim utrørt i kaldt vann. Det var kanskje behov for noe slikt her i bratta midt i solsteken.
Se på bildetFotografen hadde med lommekamera i lomma på dagens tur. Det ble fullt av dugg da vi kom oss inn på Grønland hvor speidere fra Høvik Verk stod for serveringen - vafler, toddy og sjokolade. De hadde ligget over fra i går og skulle bli over til i morgen da de også holder åpent. Fotografen har forsøkt å fjerne duggen i etterbehandling av bildet, men har ikke lykkes helt med det.
Se på bildetLøypen fra Mikkelsbonn til Grønland var ikke preparert i dag, men den var gått opp. Forholdene var fine - ingen steiner i sporet og nok sne. De fleste som besøkte Grønland i dag, kom via skogsbilveiene fra Skoglund eller Vestmarksetra. Der var det preparerte spor.
Se på bildetSkiløypa mellom Grønland og Mikkelsbonn ligger nå som et grønt bredt belte gjennom skolgen.
Se på bildetLøypa over Bruåsen, mellom Grønland og Grønlandsveien, har ikke vært preparert de siste årene, og den er derfor lite brukt. I dag var det skareforhold i denne løypa. Bildet er tatt ved Grønland.
Se på bildetSpeiderhytten Grønland har litt ujevne åpningstider gjennom vinteren, men denne lørdagen var den åpen - og meget godt besøkt i forbindelse med et barnearrangement.
Se på bildetIngen elg var tatt av dette jaktlaget i Vestmarka i dag, men 2 dyr var tatt forleden, og ennu er det mange muligheter igjen av årets jakt. Og hyggen med rast ved bålet på Grønland unner de seg gjerne!
Se på bildetI sydhellingene begynner solen virkelig å tære på snøen, noen steder har den forsvunnet helt. I mer skyggefulle og nordvendte områder kommer det fortsatt til å være farbart på ski i flere uker for den spesielt interesserte. Dette er fra vendesløyfen bak speiderhytten Grønland, der solen får godt tak.
Se på bildetFørpåskevær og føre i Vestmarka igår, så da måtte vi prøve de fleste løypene som var kjørt opp siste uken. Vi gikk inn til Grønland, som var stengt for sesongen. Her tok vi en liten solskinnsrast, og nøt solen som stekte fra blå himmel uten en sky. Fikk høre at det ikke var anbefalt å gå videre på ski til Mikkelsbonn, så vi snudde og fulgte hovedløypen isteden. Gjengen som var på tur, er fra Friluftsklubben i Oslo og ønsket en siste felles skidag i Marka. Mer informasjon om Friluftsklubben finnes på www.friluftsklubben.no og det er plass til nye turvenner.
Se på bildetSolen varmet godt på Grønland i dag. Speiderhytten på «Vestmarkas tak» var denne helgen stengt på grunn av vinterferie, men er vanligvis åpen for servering lørdag og søndag.
Se på bildetDet er fremdeles mulig å få seg en skitur i Vestmarka, selv om våren er på fremmarsj også i denne delen av Marka.
Se på bildetDen første delen av dagen i dag bød på skareføre i Vestmarka. Inne ved Grønland holdt dette stand lenge, selv om solen fikk godt tak.
Se på bildetDet er ikke ofte vi treffer SÅ mye folk på Grønland, men i helgen var det speidertreff med et titalls lavvoer og fornøyde speidere rundt bålene.
Se på bildetDenne gjengen var fortsatt friske og raske for siste innspurt fra Grønland til Kattås på Skiforeningens tirsdagstur den siste dagen i august.
Se på bildetSelv om løypenettet i området mellom Skoglund, Risfjellet, Grønland og Mikkelsbonn fortsatt er preget av at det har vært en særdeles god vinter, er det greit nå å bytte ut de beste skiene med vårski. Det begynner å bli en del bare flekker her og der - og det er bløt snø mesteparten av dagen. For de ivrigste er det ingen problem å komme seg ut på en lengre skitur en vårdag i mai. Spesielt skyggepartiene byr fortsatt på fantastiske muligheter i høyden.
Se på bildetNRK meldte om ca 50.000 besøkende i Hemsedal i dag. På Grønland i Vestmarka har det kanskje (optimistisk) vært ca 50 besøkende de siste par dagene, selv om løypene er glimrende etter en natt med noen minusgrader. Det er både skøyte og klassisk spor nesten over alt. Eneste lyden man kan høre er fuglene som har begynt å synge, en elg som lusker i skogen og kanskje en annen ivrig skiløper som nærmer seg. En fantastisk vinter som fortsatt har noen uker igjen her inne hvor det var seterdrift i 1750.
Se på bildetFamilien Bratterud Fernholt hadde lagt skituren fra Vestmarksetra og opp alle bakkene til Grønland. Der skulle Kristoffer bygge hoppbakke, og så skulle han kjøre ned alle bakkene på hjemturen.
Se på bildetFamilien Bratterud Fernholt hadde tatt turen til Grønland. De var forbauset over hvor få som var ute på en så flott lørdag ettermiddag.
Se på bildetDet var en del folk ute i løypene i den nordlige delen av Vestmarka i dag, og det gikk fint å ta seg inn til Grønland fra Skoglund. Men det var ikke mange som benyttet sjansen til å ta stedet i øyesyn fra vollen.
Se på bildetI dag er det stille her - veldig stille. Ikke et menneske, ikke en lyd. Vinterstid kan det nok være langt mer folksomt på dette stedet. Da kommer folk inn gjennom løyper fra flere kanter.
Se på bildetFlott vær og fine løyper for de som kom seg ut på ski i stedet for å følge Holmenkollrennene på fjernsyn.
Se på bildetGrønland drives av Asker- og Bærumsspeiderne og ligger 4km fra Vestmarksetra parkeringsplass. "Grønlands historie starter omkring 1750 med at gårdene Hamang og Dønski og senere også Søndre Tanum tok i bruk Grønlandssetra. Seterdrift var det her fram til tidlig på 1900-tallet" (Fra boka:HILSEN FRA OSLOMARKA, Frie Fuglers Forlag).
Se på bildet31 bilder vist.